Estudi realitzat per l'Agència Catalana de Turisme, presentat al Vinseum.
“Volem incrementar el flux d’alumnes de proximitat i diversificar les formacions en enoturisme”
15 de febrer de 2024A les portes del desè aniversari de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, el seu nou director, Gerard Domingo, fa balanç del centre educatiu que camina també cap a la internacionalització.
Gerard Domingo és pedagog de formació i màster en coaching i lideratge personal. Fa pocs mesos ha assumit la direcció de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya a Vilafranca, després de dedicar-se des de 2016 a la coordinació pedagògica i ser cap d’estudis del centre. El vi l’ha après a la taula dels pares. Nascut al Penedès, el vincle amb la cultura del vi és inevitable: “No he estudiat el món vitivinícola ni tampoc el turístic però durant tots aquests anys a l’escola he obert les orelles i he estat molt en contacte amb els professionals i experts que eduquen”. Té un verb precís i una argumentació dinàmica; assumeix com a propis els reptes de la direcció de l’escola que li ha traspassat l’anterior directora Ester Garcia, en una estructura transversal que pivota sobre un professorat experimentat i connectat a la realitat enoturística i una mirada sensitiva i àmplia a les necessitats del sector. Amb la voluntat d’afinar encara més els continguts a l’aula, han encarregat el primer estudi de l’oferta d’enoturisme a Catalunya que confirma el dinamisme d’aquest sector d’activitat. Per aquest 2024 a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya fixen dues prioritats, la d’acompanyar el flux d’estudiants que arriben de països estrangers i incrementar els de proximitat, i la de diversificar les formacions en enoturisme cap a perfils administratius i comercials.
Llegeix l'entrevista sencera en aquest enllaç.