Es tracta de formacions adreçades preferentment a persones que es troben en situació d’atur com a demandants d’ocupació; tot i que es reserven també algunes places disponibles per a persones que es troben treballant. Aquestes formacions permetran, per una banda, que persones que provenen d’un altre sector es puguin incorporar al sector enoturístic; i, per altra banda, també ofereixen la possibilitat que persones del sector puguin revisar i actualitzar el seus coneixements, formant-se amb rigor i profunditat.
S’ofereixen Certificats de Professionalitat reconeguts pel Departament de Treball i el Departament d’Educació i regulada la seva formació per el decret corresponent a cadascun d’ells.
Cursos 100% subvencionats i amb pràctiques a empresa i/o contracte laboral.
Aquestes formacions es realitzen en col.laboració amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Departament de Treball de Catalunya.
Sommelier (740 hores)^
Curs amb Certificat de Professionalitat de Sommelier reconegut per l’Associació Catalana de Sommeliers.
Relació de mòduls formatius:
- Degustació de vins i altres begudes analcohòliques i alcohòliques diferents de vins.
- Disseny de cartes de vins i altres begudes analcohòliques i alcohòliques diferents de vins.
- Anàlisi sensorial de productes selectes propis de sommelieria i disseny de les ofertes.
- Gestió de cellers en restauració.
- Servei especialitzat de vins.
- Seguretat, higiene i protecció ambiental en hoteleria.
- Llengua estrangera professional per a serveis de restauració.
- Mòdul de pràctiques professionals no laborals de sommelieria.
Venda de productes i serveis turístics (670 hores)^
Es tracta d'un Certificat de Professionalitat de nivell 3. El curs de Venda de productes i serveis turístics té una durada de 670 hores, de les quals 120 hores són pràctiques professionals a les principals entitats turístiques, per tal d’implementar els coneixements assolits i així entrar en contacte amb la realitat del sector.
Mòduls formatius:
- Promoció i venda de serveis turístics.
- Productes, serveis i destinacions turístiques.
- Assessorament, venda i comercialització de productes i serveis turístics.
- Gestió de sistemes de distribució global (GDS).
- Comunicació i atenció al client en hoteleria i turisme.
- Processos economicoadministratius en agències de viatges.
- Gestió d'unitats d'informació i distribució turístiques.
- Processos de gestió d'unitats d'informació i distribució turístiques.
- Processos de gestió de qualitat en hoteleria i turisme.
- Anglès professional per a turisme.
Serveis de restaurant amb especialitat enoturística i organització d'esdeveniments^
Es tracta d'un Certificat de Professionalitat de nivell 2 el qual ofereix a les persones participants un contracte laboral de 12 mesos remunerat en un restaurant del territori i formació oficial acreditada de més de 500h vinculades en el servei en restauració i amb la especialització en enoturisme, servei de vi, sommelieria i organització d'esdeveniments. És una formació 100% subvencionada gràcies al programa FPO DUAL del Servei d'Ocupació de Catalunya.
Adreçat a joves entre 18 i 29 anys. La titulació mínima per a poder accedir al curs és la ESO. Qualsevol titulació superior també es considerarà com a apte per a poder-hi accedir. És requisit que les persones interessades estiguin inscrites al SOC com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO).
Formació per a professionals del sector^
Encara que ara mateix estiguis a l'atur com a demandant d'ocupació, pots accedir a la proposta de cursos per a Professionals del sector. Comença el teu reciclatge professional de la mà dels millors experts.