Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Professorat de l'Escola d'Enoturisme

Professorat CFGS Guia, informació i assistència turística^

  • Andrew Ashurst
    Expert docent d'anglès especialitzat en el món del vi.
  • Begoña Fernández
    Tourism lecturer. CEO & FOUNDER of GoandBe. Creative Holidays. Tourism, sustainability and local development supporter.
     
  • Carme Ruiz
    Tècnica en Empreses i Activitats Turístiques. Consultora i formadora especialitzada en el sector turístic.
     
  • César Cánovas
    Sommelier de dos restaurants, un dels deu millors sommeliers del món.                                                                                                                                                                                                                                         
  • Èric Enguita
    Soci fundador de Celler Can Batlle - Artcava, Remus Barcelona&Catalonia S.L. i Can Batlle Managment S.L.
     
  • Esther Millas
    Sots directora d’Enoturisme del Celler Can Bas, sommelier i formadora en el àmbit de “Guia turístic”.
     
  • F. Xavier Mingorance
    Guia oficial de Turisme de Catalunya.
     
  • Jordina Camps
    Tècnica de Desenvolupament Local i Turisme a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.
     
  • Lluís Tolosa
    Sociòleg i escriptor, especialitzat en el món de l'enoturisme i la divulgació de la cultura del vi.
  • Pauline Bosser
    Diplomada en Treball Social i Educació a França amb el diploma d'especialització en ensenyament del francès com a llengua estrangera.

  • Bruno Tannino
    Sommelier i Maître, membre jurat dels premis Tastavins i premis Vinari i investigador i redactor de Sapiens del Vi. 

 

Professorat de disseny i desenvolupament turístic^

  • Alicia Estrada
    Especialista en comunicació i comercialització del vi i l'enoturisme.                                                                                                                              
  • Begoña Fernández
    Tourism lecturer. CEO & FOUNDER of GoandBe. Creative Holidays. Tourism, sustainability and local development supporter.
     
  • Carme Ruiz
    Tècnica en Empreses i Activitats Turístiques. Consultora i formadora especialitzada en el sector turístic.
     
  • F. Xavier Mingorance
    Guia oficial de Turisme de Catalunya.
     
  • Joan Manuel Ribera
    Expert en certificació de qualitat i sostenibilitat. BIOSPHERE.
     
  • Jordina Camps
    Tècnica de Desenvolupament Local i Turisme a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.
     
  • Lluís Tolosa
    Sociòleg i escriptor, especialitzat en el món de l'enoturisme i la divulgació de la cultura del vi.
     
  • Manel Colmenero
    Professional del turisme amb llarga trajectòria en el sector.                                                                                                                                          
  • Xavier Domènech. Guia turístic especialitzat en enoturisme. Fundador/Emprenador a de "TopWineExperience".

Professorat de guia turístic^

  • Carles Picazo
    Guia turístic oficial.                                                                                                                                                                                                             
  • David de Yzaguirre
    Expert en el sector de l'enoturisme.
     
  • Esther Millas
    Sots directora d’Enoturisme del Celler Can Bas, sommelier i formadora en el àmbit de “Guia turístic”.

Professorat d'idiomes^

  • Adeloine Oleón
    Experta en formació en llengua francesa.
     
  • Andrew Ashurst
    Expert docent d'anglès especialitzat en el món del vi.
     
  • Elodie Vincent
    Enginyera pedagògica, especialitzada en llengua francesa. Apassionada del món del vi.
     
  • Ingrid Wrage
    Formadora en llengua alemanya. Guia enoturística i apassionada del vi.
     
  • Paulina Bosser
    Diplomada en Treball Social i Educació a França amb el diploma d'especialització en ensenyament del francès com a llengua estrangera.

Professorat de màrqueting i comunicació^

  • Albert Rimbau
    Expert en habilitats de comunicació i consultoria a Asesores Corporativos SA (ASECORP).                                                                                                             
  • Carles Mera
    Expert en màrqueting estratègic i operatiu, especialitzat en el sector turístic i agroalimentari                                                                                            
  • Lluís Tolosa
    Sociòleg i escriptor, especialitzat en el món de l'enoturisme i la divulgació de la cultura del vi.
                                                                                                                   
  • Èric Enguita
    Soci fundador de Celler Can Batlle - Artcava, Remus Barcelona&Catalonia S.L. i Can Batlle Managment S.L.

Professorat de qualitat i riscos^

  • Iván Ortega
    Docent de la formació en Seguretat alimentària, Sistemes de qualitat i Riscos laborals.
     
  • Jordina Camps
    Tècnica de Desenvolupament Local i Turisme a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.
     
  • Marc Pavía
    Expert en el sector hoteler

Professorat de restauració i maridatge^


  • Ivan Batlle
    Sommelier. Propietari i cap de sala als restaurants Casa Joan i Can Tina.
  • Eduard Campos
    Co-fundador de Emotional Gastronomy i professor a la Universitat CETT-UB.
     
  • Ferran Centelles
    Professional de el sector vitivinicola amb àmplia experiència com Sommelier, Wine Writer / Periodista de Vins, Educador en Vins, Wine Judge, Gestor de Begudes, Redactor Gastronòmic i Autor. 
  • Joan Lluís Gómez
    Sommelier i WSET higher certificate in wines and spirits.                                                                                                                                     
  • Jaume Montanyà
    Titulació de xef de l’escola Hoffman de Barcelona i fundador de “La Gastronòmica”.
     
  • Laia Parcerisa
    Experta en restauració i retail, i col·laboradora de La Gastronòmica.
     
  • Òscar Ferrand
    Professional i docent expert en sommelieria i servei de vins.
     
  • Roderic Pérez
    Expert en el món de la restauració i en el món de la docència

Professorat de sommelieria^

  • Albert Roca
    Director Comercial de Cellers Avgvstvs Forvm i especialitzat en vinagres.                                                                                                                                    
  • Andrew Ashurst
    Expert docent d'anglès especialitzat en el món del vi.                                                                                                                                            
  • Anna Casabona
    Enòloga especialitzada en el món de la sommelieria. Delegada comercial a Juvé & Camps.                                                                                 
  • César Cánovas
    Sommelier de dos restaurants, un dels deu millors sommeliers del món.
     
  • Clara Antúnez
    Sommelier, diplomada en Nutrició i Dietètica, i màster en Gastronomia i Comunicació.
     
  • David Seijas
    Sommelier a El Bulli Restaurant del 2007 al 2011. Sommelier de El Bulli Foundation fins 2015.                                                                       
  • Edgar Rodríguez                                              
    Maître i Sommelier especialitzat de cerveses del restaurant Racó d’en Cesc.                                                                                                        
  • Èric Enguita
    Soci fundador de Celler Can Batlle - Artcava, Remus Barcelona&Catalonia S.L. i Can Batlle Managment S.L.                                                                                                                                                                                                                                                                                  
  • Ester Bachs
    Directora Premis Vinari de vins i vermuts i autora del llibre Guia del Vermut.                                                                                                          
  • Ferran Centelles
    Professional de el sector vitivinicola amb àmplia experiència com Sommelier, formador i jurat de vins, gestor de begudes a elBulliFoundation, redactor gastronòmic i escriptor.                                                                                                                                                                     
  • Joan Lluís Gómez
    Sommelier i WSET higher certificate in wines and spirits.                                                                                                                                     
  • Jordi Bertran
    Administrador de Xerigots formatges i vins SL i gestor de projectes BU2 Estratègia.                                                                                          
  • Míriam Chivite
    Enòloga. Consultora especialitzada en enologia i viticultura. Formadora en Enologia, Sommelieria i servei de vins.
     
  • Ramon Francàs
    Sommelier professional. Formador en cava i periodista especialitzat en vins.                                                                                                       
  • Ricardo Herrera
    Sommelier professional amb una àmplia experiència internacional com a formador, consultor de vins, ambaixador de marques i sommelier.                                                                                                                                                                                                                                  
  • Sandra Lozano
    Coordinadora, investigadora científica i redactora a "elBulliFoundation".                                                                                                                
  • Xavier Pacheco
    Formador de vins i destil·lats al CETT i professor Wset Spirits Level 2 a l'escola The Wine Studio de Madrid.