Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Consorcis d'Enoturisme

Practicar l'enoturisme a Catalunya permet molt més que tastar vins. Relació de consorcis públics i privats que gestionen i promouen el territori com a destinacions enoturístiques.

Enoturisme DO Alella^

A tocar de Barcelona trobem la Denominació d’Origen Alella, la més antiga i petita de Catalunya. És un petit oasi a cavall de tres comarques -el Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès- on la vinya arrela des de fa més de dos mil anys. Aquest paisatge, prop del mar i a recer de la Serralada Litoral, ofereix un ric patrimoni arquitectònic i natural i una àmplia oferta cultural, turística, gastronòmica i comercial. Us convidem a descobrir el territori, a tastar els vins i a gaudir de les variades propostes d’enoturisme que ofereixen els municipis de la DO Alella

Enoturisme Penedès^

El Penedès situat a 30 minuts de Barcelona i Tarragona, banyat per magnífiques platges i arropat per les muntanyes del interior, ofereix un entorn paisatgístic únic i singular, caracteritzat per les seves interminables vinyes, esquitxades per masies, elements patrimonials únics i múltiples cellers i caves que han conferit un reconeixement internacional a aquesta zona.

Priorat Experiències Enoturístiques^

Al Priorat, els camins tenen gust de vi i d'oli i encara conserven el so de les mules i els renecs dels pagesos que van modelar el paisatge fins a fer-lo com és avui dia. Una terra on anar d'un poble a l'altre, a peu o en bicicleta, en trànsit per camins seculars, és un viatge imprescindible per conèixer què és i què ha estat el Priorat.

Ruta del Vi DO Empordà^

La Ruta del vi DO Empordà t'endinsa en una tradició molt arrelada a aquesta terra, que es remunta a temps dels romans. Ara, pots viure de prop aquesta part de la nostra identitat gastronòmica, descobrint tots els secrets dels vins blancs, rosats i negres de la D.O. Empordà.

Ruta del Vi de Lleida^

La ruta del Vi de Lleida és un passeig per la gastronomia, la cultura i la geografia lleidatanes vistes a través dels seus cellers. Un viatge enològic en què els vins tradicionals o de nova factura dibuixen un paisatge on passat, present i futur s'encavalquen.

Accessibilitat