Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Finalitza el cicle de les màster class 2023

14 de juliol de 2023

Finalitza el cicle de les màster class d'enguany dins del curs de Sommelier Professional i obertes al públic. Enguany hem comptat amb tres sessions a càrrec de ponents d'alt nivell que han tractat continguts relacionats amb el món del vi.

La master class en donar el tret de sortida va ser sobre agricultura regenerativa i canvi climàtic, el 18 d'abril, de la mà de Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres. El celler es diferencia en l’elaboració de vins de vinyes singulars o finques històriques, la recuperació de varietats ancestrals i la lluita contra el canvi climàtic, implantant la viticultura regenerativa en les seves vinyes ecològiques per ajudar a capturar el CO2 atmosfèric i fixar-lo en el sòl, a més de recuperar la fertilitat natural de la terra, frenar l’erosió i fomentar la biodiversitat.

Sota la pregunta Quin és el llindar de qualitat en els vins del món? va tractar la segona màster class, el 24 de maig, a càrrec del Master of Wine Álvaro Ribalta. La sessió va tractar sobre l'excel·lència dins dels paràmetres de qualitat, a través d'un viatge pel món del vi, actualitat i tendències internacionals. Es va parlar dels varems de qualitat a Catalunya i Espanya, sobre les regions clàssiques del món, la importància d'avaluar la qualitat en un vi; finalitzant amb un tast a cegues. Ribalta és fundador i director de Massal Selection, empresa importadora i distribuidora de vins, així com a plataforma de venda online. Des de 2014 treballa a Indigo Wines, on ha estat el director de desenvolupament de negocis i ara és el comprador de vins espanyol. El 2021 va proclamar-se Master of Wine, l'espanyol més recent.

La classe magistral en tancar el cicle va ser amb el sommelier Javier Campo, amb el títol Desafiant els maridatges més enllà dels tòpics, el 21 de juny. Va començar amb una introducció, concepte i història del maridatge, els sentits, la cuina i la sala, les regles, les begudes, assaig i error. La sessió va finalitzar amb un maridatge de contrastos. Javier Campo ha treballat com a cap de sala i sommelier a diversos restaurants amb Estrelles Michelin i Soles Repsol. Actualment, compagina el seu treball com a sommelier i assessor gastronòmic, a més de la prescripció de vins i altres begudes en mitjans especialitzats. Elabora vins a Terra Alta al Projecte Vi-Nomis del Celler Menescal. Membre de l'Associació Catalana de Sommeliers i de l'Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del vi. És autor del llibre l'Art del Maridatge.