Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Vins de finca i maridatges territorials de qualitat. Masterclass amb la Gastroteca.cat

Inscripció al curs^

PLACES EXHAURIDES. Pots inscriure't a la llista d'espera en AQUEST ENLLAÇ i t'avisarem quan hi hagi una plaça lliure. 

Descripció i continguts^

La masterclass "Vins de Finca i maridatges territorials de qualitat" és una activitat organitzada per la Gastroteca.cat, coorganitzada per l'Escola d'Enoturisme de Catalunya i dirigida per Clara Soler i Gemma Muray, expertes en turisme enogastronòmic.

La Gastroteca, un portal web que neix amb la intenció de ser el punt de trobada del producte català, proposa en aquesta sessió formativa parlar dels vins de finca. Uns vins de qualitat superior dins de les DO catalanes. Es presentaran els 14 vins de finca que té Catalunya i quins són els seus requisits. Durant la sessió es realitzarà el tast de quatre vins de finca que es troben dins de les DO Penedès, DO Empordà, DO Montsant i DO Terra Alta. Aquests vins seran maridats amb productes autòctons i de qualitat provinents de la mateixa zona territorial del vi escollit, amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància dels maridatges amb productes de proximitat. Aquesta part del tast permetrà als participants apreciar i comprendre millor com les característiques del terreny i la regió influeixen en els vins de finca, i com aquestes combinacions amb la gastronomia local poden realçar l'experiència dels sentits.

Durant la sessió s'interactuarà amb la Gastroteca.cat com a eina beneficiosa per trobar productors, elaboradors, botigues especialitzades i restaurants entre d'altres. Això és especialment rellevant en el context actual, on conèixer projectes que aposten per la proximitat i el producte responsable i sostenible són cada cop més valorats pels consumidors.

Masterclass 100% subvencionada

Durada, calendari i lloc^

DURADA 
2 hores.

DIA I HORARI
27 de setembre, en horari de 18 a 20h.

LLOC D'IMPARTICIÓ
Escola d'Enoturisme de Catalunya, C/Amàlia Soler 29, 08720 Vilafranca del Penedès.

Destinataris^

Adreçada a sommeliers, estudiants de sommelieria i altres professionals del sector del vi, turisme i enoturisme com restaurants, cellers, obradors, allotjaments i agents turístics.

Docents^

Gemma Muray Clara Soler, expertes en turisme enogastronòmic. Són les fundadores de Caram Caram, empresa de desenvolupament territorial de l'àmbit enogastronòmic, turisme gastronòmic de proximitat i creació d'experiència turísticaLa Gemma és graduada en direcció turística i també en el curs d’extensió universitària com a Sommelier. Ha treballat com a responsable d’enoturisme a un celler del Penedès. La Clara és graduada en Comunicació Audiovisual i especialitzada en el món de la direcció, ha format part de diferents projectes tant nacionals com internacionals. La seva passió per les experiències gastronòmiques l'ha portat a formar-se i a involucrar-se professionalment en el món de la sumilleria l'enoturisme i el maridatge.

 

Accessibilitat