Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Tertúlies del CEPVI a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya

Tertúlies del CEPVI a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya

 

1. Presentació

El paisatge, el Patrimoni Cultural és un valuós instrument per a la defensa i promoció del patrimoni i del territori. Per això, garantir la a preservació dels seus valors naturals, culturals i històrics és necessari per a la defensa d’aquest.

Les tertúlies que presentem sota el nom de “Paisatge, cultura, enoturisme” i volen continuar les que s’han desenvolupat en el curs anterior així com les realitzades en el marc del Congrés Art i Paisatge que s’organitza cada dos anys.

Les tertúlies són un espai dinàmic de reflexió i de debat que es realitzen sota el paraigua del CEPVI (Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola) i reben el suport de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. Cada tertúlia tracta d’un tema que a través de les iniciatives vol donar a conèixer projectes, propostes o bé activitats principalment enoturístiques que es duen a terme en el territori tant per part de les institucions, empreses, i/o de persones de forma individual.

 

2. Format de les tertúlies

Les tertúlies, que mentre duri l'estat d'alarma, es realitzaran en modalitat ONLINE, a través de la plataforma Zoom de l’Escola Enoturisme de Catalunya, es desenvoluparan els dimarts a la tarda a partir de les 7 i de forma trimestral. Tindran una durada de dues hores i comptaran amb una primera part introductòria i una altra de presentació dels convidats i convidades. Es reservarà un espai de participació amb preguntes i debat per al públic assistent.

La coordinació (continguts i comunicació) de les tertúlies van a càrrec d’un equip format per: Soazig Darnay, paisatgista i membre del CEPVI, Montserrat Julià especialista en Patrimoni Cultural i membre del CEPVI, i Cati Morell, periodista. La presentació i la conducció de cadascuna d’elles anirà a càrrec de Soazig Darnay.

 

3. A qui van dirigides

Les tertúlies són obertes a tota la societat en general. Dirigides també als agents involucrats en el sector: especialistes, pagesia, gestors culturals, turístics, vinaters, cavistes, estudiants de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, etc.

L’assistència és gratuïta. Podeu inscriure-us als enllaços que trobareu a les tertúlies publicades a l'agenda

 

4. PROGRAMACIÓ TERTÚLIES del CEPVi CURS 2020-21. La Masia: Paisatge, cultura i enoturisme

 TERTÚLIA TARDOR

10 Novembre. La masia - celler com a recurs enoturístic 

La masia del Penedès és un espai arquitectònic per viure però també sovint disposa de celler, recent o històric, que de forma harmònica pot conjugar amb el vi i el cava esdevenint un punt d’atracció de visitants. Una ruralitat vinculada a les vinyes del Penedès que pot potenciar l’enoturisme i el coneixement del paisatge vitivinícola del territori. Aquesta tertúlia és un complement a la que es va realitzar el curs passat “El celler urbà com a recurs enoturístic”.

Presentació del cicle: a càrrec de Soazig Darnay del CEPVI/Lluís Tolosa de l’escola d’Enoturisme de Catalunya

 TERTÚLIA HIVERN

Febrer. La masia: turisme rural i enoturisme (inscripcions obertes)

Les masies del Penedès estan vinculades a la història del vi. Moltes d’aquestes ofereixen no solament un espai patrimonial on allotjar-se sinó que poden desenvolupar distints projectes turístics com l’agroturisme i l’enoturisme.

Presentació a càrrec de Soazig Darnay/ Begoña Fernandez de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya

 

 TERTÚLIA PRIMAVERA

Abril. COVID: Potenciar la Vinya i l’entorn natural dels exteriors de les masies

L’entorn natural que ens ofereix la masia és un punt que pot garantir el retorn a la natura i un espai de benestar emocional pels qui viuen a la ciutat que propicia la COVID i el canvi climàtic.Aquestes formen part del paisatge patrimonial que s’ha mantingut al llarg dels segles (xarxa de camins, ermites, creus de termes,etc.).Pot ser una bona ocasió de repensar el celler i la proximitat de la natura més enllà de la vinya

Presentació a càrrec de Soazig Darna.