Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Sumilleria i maridatge al Priorat

Inscripció al curs^

PLACES EXHAURIDES! Inscriu-te a la llista d'espera a través d'aquest FORMULARI

Descripció^

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya, juntament amb Priorat Enoturisme engeguen el nou curs “Sumilleria i maridatge al Priorat”. Aquesta formació neix amb l’objectiu de posar en valor el producte local de la comarca del Priorat, donant-lo a conèixer i fomentar-lo, així com promoure els seus productors. L’alumnat haurà de ser capaç de conèixer el producte, saber presentar-lo i interrelacionar-lo amb altres productes, per així mostrar el seu potencial. Es crearan propostes de maridatge amb vins de la DOQ Priorat i DO Montsant, així com els cellers que participin podran presentar-hi els seus vins. La sostenibilitat també tindrà un paper important al curs, a nivell de promocionar el producte local, ja que és clau a l’hora de generar economia circular i conèixer també els recursos que ofereix la comarca.

Curs 100% subvencionat pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya.

Durada, calendari i lloc^

DURADA

20 hores.

CALENDARI

7, 14, 21 i 28 de juny de 2023 en horari de 9 a 14h.

LLOC D'IMPARTICIÓ

Modalitat presencial a la Cooperativa Falset Marçà (C. de Miquel Barceló, 31, 43730 Falset).

Continguts^

El curs tractarà sobre l'anàlisi sensorial i els elements del tast per a poder proposar maridatges d'interès. A més, les sessions comptaran amb els següents productes principals de la comarca del Priorat, amb el maridatge de vins i escumosos del territori. També hi haurà tast de vins nacionals i internacionals.

  • Fruits secs
  • Formatges
  • Embotits
  • Truita amb suc i orelletes d'Ulldemolins
  • Oli

El curs conclourà amb una proposta de maridatge escollida pels alumnes valorant la innovació i diferenciació, amb una posada en escena per a un client real a l’hora de gaudir d’activitats o experiències al Priorat.

Destinataris^

El curs està adreçat a aquelles persones que siguin treballadores en actiu, autònomes o en situació d'ERTO o ERO i 30% de les places per a persones desocupadesPublic objectiu: restaurants, cellers, allotjaments i agents turístics, preferiblement de la comarca del Priorat.

*No hi poden participar aquelles persones amb contracte de l'Administració Pública. 

Docent^

Bruno Tannino. Sommelier i Maître, formador en Cava acreditat oficialment per l'Institut del Cava i membre del jurat dels premis Tastavins i els premis Vinari. A més, guanyador (en conjunt) dels premis Cartavi, Josep Mercader (categoría "Vi") i a la categoria de Millor comunicador del Vi del premi de l'Associació Catalana de Sommeliers, entre d'altres. També conforma l'equip d'investigació i de redacció del Sapiens del Vi, de la Bullipèdia.

 

Accessibilitat