Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Presentació de vins i begudes de la DO Costers del Segre

Descripció^

L'Escola d'Enoturisme de Catalunya juntament amb La Ruta del Vi de Lleida engeguen el curs "Presentació de vins i begudes de la DO Costers del Segre". L’objectiu és saber conèixer i presentar els vins de DO Costers del Segre però també tenint el compte els gustos del turista que visita el territori, així mateix poder identificar els diferents perfils dels clients. Es realitzaran tastos comparatius entre vins de DO Costers del Segre i la resta de DO Catalanes i espanyoles.

El curs finalitzarà amb la presentació per part dels participants de propostes i productes d’interès.

Durada, calendari i lloc^

DURADA

15 hores.

CALENDARI

5, 12 i 19 de juny en horari de 9 a 14h.

LLOC D'IMPARTICIÓ

Modalitat presencial. Les sessions es realitzaran a tres espais:

  • 5 juny: Costers del Sió (Ctra. Balaguer-Agramunt, km 4.2, 25600, Balaguer).
  • 12 juny: Raimat ( Passeig Manuel Raventós i Domènech, 25111, Raimat).
  • 19 juny: Celler Castell del Remei (Finca Castell del Remei, 25333, Castell del Remei).

Continguts^

  • 1a sessió: El vi com a realitat cultural polièdrica. Història del vi i tradició vitivinícola. Viticultura: estats fenològics. Cicle de la vinya. Concepte Terroir.
  • 2a sessió: Vinificació i turisme. Tipus de vi segons elaboració: tranquil, escumós, dolç, ranci, fortificat… Classificació en l’oferta: per color, origen, elaboració, varietat, criança, gust… Com fer del vi un actiu turístic.
  • 3a sessió: Comercialització. Botiga online i física. Venda de producte.

Destinataris^

El curs està adreçat a aquelles persones que siguin treballadores en actiu, autònomes o en situació d'ERTO o ERO i 30% de les places per a persones desocupadesEl públic objectiu són cellers, botigues de vins i restaurants que vulguin impulsar la seva carta de vins i begudes, preferiblement del territori de la DO Costers del Segre.

*No hi poden participar aquelles persones amb contracte de l'Administració Pública. 

Docent^

Rafa Gimena Molina. Periodista, sommelier i Tècnic Superior en Enologia i Maridatge. Consultor de comunicació a Missatges, Gestió de Comunicació, agència de la qual és copropietari i codirector; és un periodista especialitzat en vins i gastronomia. Sota el pseudònim Como Pomona publica el bloc del mateix nom; així com col·labora en diferents mitjans generals i especialitzats. Formador en Cava nivell avançat, certificat per la Denominació d’Origen Cava; imparteix tallers de formació i divulgació del vi per la DO Costers del Segre; així com altres tallers. També dirigeix tastos i maridatges.

 

Accessibilitat