Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

PRESENTACIÓ DE LA DIRECCIÓ

 

Des del Blog de l’Escola volem donar veu i reconèixer les iniciatives que implementen els diferents actors de l’enoturisme al nostre país.

 

Des de l’Escola valorem l’Enoturisme com una eina de Desenvolupament Local als territoris amb D.O. i les seves àrees d’influència.

 

Catalunya compta amb 12 D.O.’s amb una història vinculada al món del vi que es remunta a més de 2.700 anys d’història. Aquestes zones enoturístiques estan disseminades entre paisatges que només per ser-hi ens fan gaudir, on podem viure el pas de la història a partir del legat patrimonial, arquitectònic i cultural dels seus pobles i ciutats i on amb el devenir dels temps hem incorporat la riquesa cultural que ens fan viure festes i tradicions.

 

La gastronomia és un altre dels valors de Catalunya a nivell internacional, tant en productes com en elaboracions, i tots aquests elements conjuntament amb els cellers configuren el mapa de l’enoturisme que les empreses turístiques o d’oci i serveis poden posar a l’abast dels interessats a partir de les seves propostes i experiències.

 

Catalunya té tots els ingredients per esdevenir un referent enoturístic internacional, però necessitat que TOTS els ACTORS estiguin IMPLICATS en promoure un objectiu de país enoturístic.

 

Des d’aquest blog us els volem anar presentant i donant difusió a les seves propostes.

 

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya treballa per contribuir al desenvolupament de sector enoturistic a Catalunya des de la formació, apropant la mateixa a tots els públics interessats des del diferents sistemes de formació, ocupacional, contínua i formació professional inicial.