Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Vins internacionals al curs Sommelier Professional

13 de octubre de 2023

Els vins internacionals són un dels mòduls clau del curs Sommelier Professional, ja sigui per l'alta qualitat dels continguts com pels docents que l'imparteixen.

Els sommeliers Ricardo Herrera i César Cánovas fan un recorregut tant per l'antic com nou món, tractant diferents països i aprofundint en la vinificació, la degustació, el maridatge i l'exploració dels vins internacionals, una faceta emocionant que brinda als estudiants una perspectiva única i enriquidora.

Els vins internacionals provenen de regions vinícoles variades d'arreu del món, la qual cosa implica una àmplia gamma de sabors i estils. Els estudiants aprendran a apreciar com factors com el clima, el sòl i les tècniques de vinificació influeixen en el caràcter d'un vi, i que ajudarà a recomanar als seus comensals i distribuïdors. 

El curs ha evolucionat per incorporar una àmplia selecció de vins internacionals en el seu pla d'estudis, incloent degustacions de vins de França, Itàlia, Espanya, Xile, Argentina, Austràlia, Nova Zelanda, Sud-àfrica, entre altres. Aquest enfocament diversificat no només enriqueix l'educació dels sommeliers novells, sinó que també reflexa la creixent demanda de vins internacionals en el mercat global.

Ricardo Herrera explica les diferents zones del món i quins aspectes s’estudien:

 

 

Inscripcions obertes al curs 2024/2025

El curs, de 400 hores de durada, està homologat per l'Associació Catalana de Sommeliers. S'inciarà el 15 de gener 2024 i finalitzarà el 22 de juliol de 2025. La formació, de modalitat semipresencial, es durà a terme els dilluns de 16:30 a 20:30h i la resta dels continguts seran en línia. La data màxima per a realitzar la matrícula és fins el 15 de desembre de 2023. Inscriu-te aquí!

Accessibilitat