Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Tertulia: El celler urbà com a recurs enoturístic

20 de gener de 2020

La primera tertúlia, que tindrà lloc el 28 de gener, comptarà amb Anna Alegret, propietària de l’antic celler Jean Mory de Vilafranca; Mertixell Rodríguez, cap d’Enoturisme de Recaredo; Raimon Martínez, gerent del Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges.

 

La introducció al debat la farà la historiadora Montse Julià, que s’incorpora a l’organització de les tertúlies juntament amb la paisatgista Soazig Darnay amb l’objectiu de posar de relleu la importància del patrimoni històric i cultural en la definició del paisatge vitivinícola. Julià presentarà algunes de les conclusions de l’estudi realitzat al celler modernista Ludens, al nucli de Grabuac, al terme municipal de Font-rubí.

 

Aquesta primera tertúlia posa sobre la taula els diferents models de gestió del patrimoni vitivinícola urbà com a recurs enoturístic, les dificultats amb què topen els cellers i propietaris i el potencial del patrimoni industrial relacionat amb el sector del vi.

 

L’objectiu de les tertúlies intercongressuals del CEPvi és posar sobre la taula els problemes reals que es troben els professionals que treballen i incideixen en el paisatge i la indústria vitivinícola del Penedès. La tertúlia és oberta al públic i forma part del programa curricular de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.