Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Sol·licita ja la teva plaça a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya

27 de juny de 2019

L’enoturisme segueix el seu imparable creixement. L’increment dels visitants als cellers i les vinyes i l’impacte econòmic que genera el sector any rere any només fan preveure que l’enoturisme no és cap moda, que ha vingut per quedar-se i que té moltes possibilitats per créixer encara més. 

 

Les xifres no menteixen: l’enoturisme va augmentar un 28% a tota Espanya i va generar 67 milions d’euros durant el 2018. 

 

Aquesta tendència consolidada cada vegada exigeix més professionals preparats per donar un servei especialitzat. És per això que paral·lelament també creix l’oferta acadèmica per satisfer les necessitats formatives de les persones que volen introduir-se en el sector. 

 

El Cicle Formatiu de Grau Superior de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya és una formació que precisament busca enriquir el sector amb mà d’obra qualificada. El cicle permet obtenir el títol de Guia, Informació i assistències turístiques especialitzat en enoturisme, així que no només és una formació enfocada a l’enoturisme, sinó que també al turisme en general.

 

La modalitat dual és un dels grans atractius d’aquest cicle. El primer any es dedica a la formació teòrica i, a partir del segon any, permet a l’estudiant incorporar-se al món laboral mitjançant fins a 1000 hores de pràctiques remunerades en centres de treball del sector per guanyar experiència i desenvolupar el seu potencial.

 

Aquest plantejament formatiu i d’inserció laboral demostra la perfecta creació de sinergies professionals entre empreses punteres del sector turístic i enoturístic i els alumnes que cursen els estudis. 

 

Un altre avantatge del cicle és aprendre dels professionals més experimentats del sector enoturístic i turístic de tota Catalunya, com Lluís Tolosa, César Cánovas, Andrew Ashurst o Begoña Fernández. Comptar amb aquest professorat de primer nivell i amb una llarga trajectòria professional dins el sector garanteix que els estudiants rebin totes les competències professionals necessàries. 

 

Aquest cicle també inclou dos mòduls d’especialització en enoturisme, el de sommelier i el de coneixedor del vi i del cava de les DO a Catalunya. Pots consultar el programa formatiu del cicle per veure tots els continguts que s’hi impartiran. 


Preparat per cursar el cicle? Sol·licita la teva plaça!