[RTVVILAFRANCA.CAT] La formació en el món del vi té els seus referents a Vilafranca

[RTVVILAFRANCA.CAT] La formació en el món del vi té els seus referents a Vilafranca

19 de desembre de 2017

Penedès Televisió va visitar fa unes setmanes el curs de formació contínua de “Summilleria i Maridatge” de l’Escola d’Enoturisme de la mà de Joan Lluís Gómez, sommelier del restaurant Sant Pau de Carme Ruscalleda. En el reportatge que en van fer podreu veure la metodologia de treball que s’utilitza a l’Escola, amb gran part de contingut pràctic, així com les impressions dels alumnes de la primera edició d’aquest curs. Degut a l’èxit del curs de Summilleria i maridatge, tot just ara comença la segona edició.

 

També coneixerem a l’Esther Garcia, directora de l’Escola d’Enoturisme i de la Wine Business School, el centre de formació postuniversitària que compta amb un conveni amb la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona. A l’Edifici de l’Enològica hi conviuen aquestes dues escoles vinculades al món del vi i del cava per a crear un espai de formació del sector. L’Escola d’Enoturisme ofereix formació contínua, per a aquells que ja estan treballant, i formació ocupacional, per a persones que estan a l’atur.

 

Farem una visita a l’aula del curs de Formació Dual de Sommelier de la URV, de la mà de Josepa Menchón, que ens explicarà la necessitat d’un curs com aquest a Vilafranca. No us perdeu aquest reportatge i coneixeu com Vilafranca ha esdevingut un dels centres neuràlgics en formació vitivinícola.