Reinventa’t amb el Curs de Guia i Promotor Enoturístic de l'Escola d'Enoturisme per a persones en situació d’atur

Reinventa’t amb el Curs de Guia i Promotor Enoturístic de l'Escola d'Enoturisme per a persones en situació d’atur

17 de octubre de 2017

 

En moments en els quals ens trobem en una situació d’atur val la pena, més enllà d’intentar buscar feina en el nostre sector, reinventar-nos en un nou àmbit per tal de poder ampliar les nostres opcions. El sector vitivinícola, gràcies al seu creixement constant en els últims anys i a l’augment de l’interès per part del consumidor, ofereix unes bones oportunitats laborals per a aquells treballadors interessats a formar-s’hi.

El Curs de Guia i Promotor Enoturístic és una formació ideal per a totes aquelles persones que tenen interès en el món vitivinícola i el turisme. La zona vitivinícola del Penedès és una de les més reconegudes de Catalunya i en ella s’hi poden trobar fins a tres denominacions d’origen diferents, la DO Penedès, la DO Cava i la DO Catalunya.

Les gairebé 30.000 hectàrees de vinya que s’hi troben, junt amb les més de 160 bodegues de la zona, fa que el turisme enològic sigui una font d’ingressos molt important que tot just es troba en un desenvolupament embrionari.

Aquesta formació forma part de l’oferta lectiva de l’Escola d’Enoturisme i comptarà amb 590 hores teòriques i 120 hores pràctiques. Els mòduls teòrics s’iniciaran el dia 22 de novembre i finalitzaran el dia 30 de maig i s’impartiran en un horari de 9 a 14 hores del matí a La Fassina a Vilafranca del Penedès.

El curs estarà dividit en diferents mòduls: Informació turística (180 hores), productes i serveis turístics locals (180 hores), gestió d'unitats d'informació i distribució turístiques (120 hores), anglès professional per a turisme (90 hores) i un mòdul de pràctiques professionals no laborals de promoció turística local i informació al visitant. (120 hores).

Els llocs de treball relacionats són: centres de visitants, oficines municipals d'informació turística, bodegues, centre vitivinícoles, oficines de congressos, patronats, consorcis o qualsevol altre ens públic, local o autonòmic. En el seu àmbit professional presta informació i assessorament, col·labora en activitats de planificació, creació de producte i promoció turístiques i gestiona unitats d'informació i distribució turístiques.

El curs compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social del Govern espanyol i està subvencionat pel Fons Social Europeu de la Unió Europea. Per a poder realitzar el curs s’exigeix disposar d’un Certificat Professional, Batxillerat o CFGS o superada la prova d’accés a la universitat de +25 anys, a més d’estar inscrit al SOC.

 

Per a més informació, us podeu adreçar a www.escolaenoturisme.vilafranca.cat o a mmula@vilafranca.org  o trucar al telèfon 931 694 102.