Estudi realitzat per l'Agència Catalana de Turisme, presentat al Vinseum.
Nou curs a Terra Alta de Sumilleria i maridatge
13 de setembre de 2022L’Escola d’Enoturisme de Catalunya, juntament amb el Consell Comarcal de la Terra Alta i DO Terra Alta engeguen el nou curs “Sumilleria i maridatge”. Aquesta formació neix amb l’objectiu de posar en valor el producte local de la comarca de la Terra Alta, donant-lo a conèixer i fomentar-lo, així com promoure els seus productors. L’alumnat haurà de ser capaç de conèixer el producte, saber presentar-lo i interrelacionar-lo amb altres productes, per així mostrar el seu potencial. Aquests productes es maridaran amb vins i escumosos de la Terra Alta. Tanmateix, tots els cellers que participin podran presentar els seus vins amb aquests productes.
La sostenibilitat també tindrà un paper important al curs, a nivell de promocionar el producte local, ja que és clau a l’hora de generar economia circular i conèixer també els recursos que ofereix la comarca.
El curs tractarà sobre l'anàlisi sensorial i els elements del tast per a poder proposar maridatges d'interès. A més, les sessions comptaran amb els següents productes principals de la comarca de la Terra Alta, amb el maridatge de vins i escumosos del territori.
- Fruita seca, especialment ametlles i avellanes i a la mel.
- Pa i les pastes elaborades de forma tradicional.
- Espècies de la comarca com la tòfona i safrà.
- Corder, la clotxa i la truita en suc.
El curs conclourà amb una proposta de maridatge escollida pels alumnes valorant la innovació i diferenciació, amb una posada en escena per a un client real a l’hora de gaudir d’activitats o experiències a la Terra Alta.
La durada del curs serà de 20 hores i es durà a terme els dies 3, 10, 17 i 24 d'octubre en horari de 9 a 14h, de modalitat presencial a la seu de de la DO Terra Alta, a Gandesa (Ctra deVilalba, 31). La formació està destinada a treballadors en actiu, ERTO, ERO, autònoms i es reservarà un 30% de les places destinades a persones desocupades. Public objectiu: restaurants, cellers, allotjaments i agents turístics, preferiblement de la comarca de la Terra Alta i les Terres de l'Ebre.
Es tracta d’una formació 100% SUBVENCIONADA pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya.
Docent
Bruno Tannino. Sommelier i Maître, formador en Cava acreditat oficialment per l'Institut del Cava i membre del jurat dels premis Tastavins i els premis Vinari. A més, guanyador (en conjunt) dels premis Cartavi, Josep Mercader (categoría "Vi") i a la categoria de Millor comunicador del Vi del premi de l'Associació Catalana de Sommeliers, entre d'altres. També conforma l'equip d'investigació i de redacció del Sapiens del Vi, de la Bullipèdia.
El curs també comptarà amb la participació d'alguns productors del projecte "Fet a La Terra Alta".
PLACES EXHAURIDES!