Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Neix l’Escola d’Enoturisme de Catalunya amb una clara voluntat de col·laboració entre el sector públic i el privat

04 de novembre de 2014

L'Escola d'Enoturisme de Catalunya ja és una realitat. Aquest dilluns es va celebrar l'acte institucional d'inauguració, que va comptar amb la presència del director de l'Incavi, Jordi Bort; del President del Consell de Formació Professional de la Generalitat, Xavier Casares; de la subdirectora general de Turisme de la Generalitat, Carme Rubió; de la directora territorial de Barcelona del SOC- Servei d'Ocupació de Catalunya-, Eulàlia Berna; de l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull; de regidors de govern de l'Ajuntament de Vilafranca, encapçalats per la regidora de Formació i Ocupació, M.Josep Tuyà, regidoria de la qual neix el projecte, i d'altres alcaldes i regidors de la comarca, així com d'altres membres de diverses institucions. 
L'acte inaugural va ser el punt i seguit de la jornada que sota el títol To Vi or not to vi es va desenvolupar durant tota la tarda, i que va acollir ponents de renom com Tim Clarke, Eduardo Serrano o Empar Moliner, i que va pretendre debatre a l'entorn de l'enoturisme, que contempla l'experiència del vi des de l'interior, i no només com un producte d'aparador. 
La regidora de Formació i Ocupació, M. Josep Tuyà, va voler emfatitzar la importància que el Penedès i Vilafranca tenen com a capital de la viticultura catalana, convertint-se en l'epicentre formatiu, i “aconseguir que amb aquesta Escola assolim una reclamació històrica en la formació dels professionals del sector”. Durant els discursos, va quedar molt palès la bàsica suma d'esforços que ha d'existir dins el sector, amb el suport dels professionals i de les empreses, la col·laboració públic-privada. Així com la “necessària coordinació entre totes les iniciatives entorn de l'enoturisme, que actualment existeixen per tal de treballar només en una única direcció”, va afegir la regidora Tuyà. 
De la seva banda, des del Consell de Formació Professional, el seu president, Xavier Casares, va destacar que des del “govern de la Generalitat es dóna tot el suport a iniciatives tant importants com el naixement d'aquesta Escola. I el seu reconeixement.” 
Per cloure l'acte, l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va agrair tot l'esforç que hi ha hagut al darrera d'aquesta nova Escola. Va destacar que el suport institucional respon, més enllà de l'evident creació de llocs de treball, “a la identitat que ens dona. Marquem la diferència amb la manera de ser en el nostre territori, i hem de continuar apostant per tenir iniciatives com aquesta, que ens allunyen de ser el magatzem de Barcelona, ni de Tarragona.” 
L'Alcalde va destacar el paper de la formació, “cobrint els dos àmbits per igual: la preparació de les persones que treballen en les empreses, dels seus treballador, allò que tots coneixem com a formació ocupacional. Però igual d'important és formar també a les empreses, ensenyar-les a ser rendibles, a la petita i mitjana empresa que no té tants recursos. I aquesta és la part de l'escola de negocis. Aquesta combinació és la que oferirà aquesta Escola.” 
Regull va finalitzar el seu discurs recordant la necessitat de l'empenta del sector privat, “sense aquesta col·laboració, amb l'administració pública, no podrem tirar endavant”. 

Accessibilitat