Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Millor projecte enoturístic, nou guardó de la 8a edició dels Premis Vinaris 2020

30 de juliol de 2020

El certamen, que premia els millors vins catalans, crea un nou premi per aquesta edició que valorarà el millor projecte enoturístic.

 

Els Premis Vinari -premi dels vins catalans- arriben ja a la seva 8a edició, incorporant novetats destacades. Una d’elles, la creació d’un nou premi que valorarà el Millor Projecte Enoturístic. Amb aquest nou guardó es vol valorar els projectes enoturístics del nostre país, en un any on la crisi econòmica, social i sanitària del país ha afectat el sector vitivinícola i enoturístic, obligant-lo a reinventar-se oferint propostes innovadores.

El premi neix a proposta de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, i respon a un reconeixement i valoració de l’esforç que el sector enoturístic està realitzant en aquests moments per mantenir-se viu i apostar per opcions turístiques atractives.

El nou premi es lliurarà en el marc de la gala dels Premis Vinari, que se celebrarà el divendres 9 d’octubre a Vilafranca del Penedès. Segons la directora de l’Escola, Ester Garcia, “Catalunya és un país de vins i volem que sigui un país d’enoturisme. L’enoturisme és una línia de negoci més que el celler ha de tenir en compte, i que el posa en contacte directe amb el client. Aquest mateix client pot acabar sent prescriptor dels vins i de l’experiència que ha viscut”.

El Premi al Millor Projecte Enoturístic valorarà, entre d’altres, la diversitat i la singularitat de les ofertes, dels productes o dels serveis de l’àmbit de l’enoturisme que es presentin. Es podran incloure activitats com tastos entre  vinyes, wine bars en espais oberts envoltats de natura, recorreguts que incloguin activitat i tastos, àpats i tastos maridats, o la descoberta dels cellers més antics del territori català, entre altres. Aquest tipus de propostes aproparan l’oferta de l’enoturisme del nostre país al client, donant-li a conèixer el seu producte i el nostre territori.

El termini de presentació dels projectes va finalitzar el passat mes juny, coincidint amb el tancament d’inscripcions al concurs dels Premis Vinari. Cal destacar que poden optar a aquest guardó de Millor Projecte Enoturístic tots aquells cellers que presentin vins al concurs.

L’Escola d’Enoturisme ja va acollir els darrers dies de juliol els tastos de gairebé 900 mostres presentades pels cellers de tot Catalunya en les diverses categories dels premis Vinari. Ser la seu dels tastos va permetre a l’Escola d’Enoturisme estar present de manera directa en aquesta edició del concurs del vi català i poder estar al costat del sector en els diferents projectes i activitats que promouen.

 

 

 

3 d’agost de 2020