Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

L’estudi de necessitats formatives del sector de l’Enoturisme engega els Fòrums territorials i s’obre al territori català.

22 de febrer de 2021

L’estudi de necessitats formatives del sector de l’Enoturisme engega els Fòrums territorials i s’obre al territori català.

El Consorci enoturístic de la DO Alella obre les sessions dels Fòrums territorials d’Enoturisme, aquest dimecres 24 de febrer.

 

A partir del 24 de febrer i durant tot el mes de març tindran lloc, de manera telemàtica, les sessions dels Fòrums territorials d’Enoturisme, que s’emmarquen en l’estudi de necessitats formatives per a detectar quines són les activitats i accions que el territori català detecta com a prioritàries per al futur del sector enoturístic català.

A través dels grups de treball dissenyats per a cada territori enoturístic, s’inicien les actuacions territorials que permetran conèixer de primera mà les realitats empresarials dels actors de cada territori i les necessitats de formació que aquests identifiquen.  

L’estudi de la Diagnosi de les necessitats formatives de l’Enoturisme a Catalunya que impulsa l’Escola d’Enoturisme de Catalunya a través de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès,  amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc de la convocatòria de Programes de Suport al Desenvolupament Local arriba a cada territori amb la realització de Fòrums territorials localitzats al voltant de cada ruta.

 

Fins ara a l'estudi s'han realitzat entrevistes a experts del sector, ha incorporat els resultats d'una passació d'enquesta específica per activitat empresarial i relació amb l'Enoturisme i amb la integració d'aquest resultat, ens apropem a cada territori vinculat a una ruta vitivinícola per a realitzar uns Fòrums territorials,
 

 

Objetiu dels Fòrums

 

L'objectiu principal dels Fòrums és que els actors puguin valorar els resultats del fet fins ara des de la seva visió, i sobretot per conèixer i contrastar quina és la seva realitat empresarial, què troben a faltar al territori des d'un punt de vista del desenvolupament enoturístic del mateix i en quina mesura la formació els pot ajudar a avançar, a capitalitzar experiència i a preparar-se pels anys vinents.

El Consorci enoturístic de la DO Alella serà l'encarregat d'obrir, aquest dimecres 24 de febrer, a la primera de les sessions dels Fòrums territorials, que s'allargaran durant tot el mes de març amb la resta de sessions dels diferents grups de treball d'arreu del territori català.
 

La finalitat d'aquest treball és disposar d'una informació de base sòlida de la situació de les empreses i els seus plans de desenvolupament empresarial, que ens permeti per millorar l'encaix de l'oferta formativa del sector amb les necessitats dels cellers i els operadors de turisme dels territoris que volen ser enoturístics. Així, s'analitzarà la realitat del sector a Catalunya, s'identificaran els reptes de present i de futur que es plantegen, quines implicacions tenen en l'àmbit de competències dels professionals del sector i, finalment, quines són les necessitats formatives que se'n deriven i fins a quin punt l'oferta formativa actual s'hi ajusta i què és el que caldria prioritzar.
L'estudi que involucra tots els actors de l'enoturisme a Catalunya, a través d'aquest grup motor que anirà fent el seguiment, contrast i validació de resultats (del qual formen part l'INCAVI, l'INNOVI, les patronals l'AVC, l'AECAVA, l'ACAVE, les diferents Rutes enoturístiques i altres interlocutors de l'enoturisme al territori), a través del contacte amb totes les DO de Catalunya i del treball de camp que es durà terme entre cellers i operadors turístics de les diferents zones d'influència enoturística.

 

 

22 de febrer de 2021

Accessibilitat