Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

L’Escola d’Enoturisme assisteix a La Cimera del Xarel·lo

29 de juny de 2022

El passat dilluns 27 de juny va tenir lloc al Santuari de Foix La Cimera del Xarel·lo, un dels esdeveniments vinícoles més rellevants del panorama penedesenc, amb els vins de la varietat Xarel·lo com a protagonistes. La 6à edició es va celebrar després de dos anys sense poder-se fer a causa de la pandèmia de la covid-19. En un entorn màgic i amb unes vistes de 360º, La Cimera del Xarel·lo és un lloc de trobada entre professionals del sector: elaboradors, sommeliers, periodistes, botigues especialitzades i restaurants.

Més de 30 cellers van donar a tastar gairebé un centenar de referències. Una varietat de vins –joves, envellits en barrica, caves, Clàssic Penedès, Corpinnats, ancestrals, ecològics, biodinàmics, naturals, dolços…– que demostren la versatilitat del Xarel·lo i el seu dinamisme i rellevància dins del panorama vínic català, sent la varietat protagonista a la zona del Penedès.

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya va assistir a aquest esdeveniment, amb la filosofia de fer recolzament al sector vitivinícola, a més de conèixer les novetats i propostes dels cellers per a poder incorporar a les futures formacions.

Accessibilitat