Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

L’Escola d’Enoturisme acull l’entrega de diplomes a alumnes, empreses i centres col·laboradors

23 de octubre de 2018

El passat dilluns al matí l’Escola d’Enoturisme de Catalunya va acollir l’acte d’entrega de diplomes a l’alumnat dels Certificats de Professionalitat de Sommelier i de Promoció turística local i informació al visitant del curs 2017-2018. L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, i el president de l'Associació Vinícola Catalana-AVCValentí Roqueta, van ser els encarregats de fer el lliurament dels diplomes. 

El curs de Promoció turística local i informació al visitant, amb 710 hores, inclou un mòdul específic d'anglès turístic i una visió global de la cultura vitivinícola, una aposta del centre pel coneixement enoturístic. Pel que fa al certificat de Sommelier, amb un total de 740 hores, també ha fet especial incidència en la formació en llengua anglesa, en resposta a una demanda del sector empresarial.

A més, també es van lliurar diplomes a les empreses o institucions que han participat en el pla de formació sectorial acollint activitats en els seus espais: el Celler Can Roda, Can Casals, Avgvstvs Forvm, Torre del Veguer, Cava Bohigas, Oller del Mas, l’Ajuntament d’Alella, l’Ajuntament de Teià, l’Ajuntament de Tiana i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. 

Finalitzada l’entrega de diplomes la periodista especialitzada en enoturisme Ruth Troyano va moderar un debat entre diversos professionals de cellers catalans (Núria Altés d’Herència Altés, Maria Casanova de Caves Bohigas, Joaquim Gay de Montellà i Estany de Torre del Veguer, Anna Casabona de Celler Capçanes i Marc Maldonado d’Oller del Mas) per posar sobre la taula quin hauria de ser el paper del sommelier.