Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

L’auge de l’enoturisme propicia una demanda de professionals en aquest àmbit

18 de abril de 2017

 

A Espanya i en concret, a Catalunya, el vi és un element de gran valor cultural que té la força suficient per obsequiar els turistes amb una enorme quantitat de vivències.

Per això, l'enoturisme resulta de tanta importància. Una modalitat del turisme rural, especialitzat en la cultura del vi que pretén transmetre aquesta cultura vinícola, amb l'objectiu de donar a conèixer la zona del producte, experimentar formes de gaudir-lo i conèixer el seu origen i evolució.

Des de l’Escola d'Enoturisme de Catalunya som ferms a l'hora de crear una manera eficient de promoure el coneixement del territori i els seus valors socioculturals, a través de la cultura vitivinícola. Un enoturisme sostenible i de qualitat és possible.

El Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia Enoturístic, així com, els diferents cursos que es realitzen al llarg de l’any, fan d'aquesta escola un lloc on aprendre l'essència de l'enoturisme sostenible i de qualitat, que afavoreix la millora i conservació del paisatge vitivinícola, entenent-lo com a imprescindible per entendre aquest sector.

L'Enoturisme no ha parat de créixer des de l'informe 2015 de ACEVIN sobre visites a cellers associats a les Rutes del Vi d'Espanya. Un estudi que va detectar un increment del 5,59% de visites respecte a l'any anterior i el volum de negoci generat pels cellers i museus del vi adherits a Rutes del Vi d'Espanya també va augmentar en un 15,20%, fet que va suposar un total de 49 milions d'euros.

Dades que han aportat un gran ventall de sortides professionals del sector i que s’han vist incrementades pel posicionament en el primer lloc d'Espanya en el rànquing mundial de la competitivitat del turisme. Espanya ha quedat declarat com el país amb el sector turístic més competitiu del món segons el Fòrum Econòmic Mundial, la institució que organitza la reunió de Davos. Una fita donat que s'ha aconseguit superar a França i Alemanya, gràcies sobretot a les seves infraestructures, la seguretat i el patrimoni cultural.

Cal esmentar, que Espanya va aconseguir per primera vegada en 2015 ser reconegut com el país amb el sector turístic més competitiu del món. Però, va pujar el seu posicionament ràpidament. El 2011 ocupava la vuitena posició. El 2013, la quarta. Dos anys després es va col·locar la primera i ara revalida el títol.

Unes dades que se sumen al fet que l'enoturisme a Espanya ha crescut un 10% anual en visitants durant els últims vuit anys, el que fa d'aquest sector una aposta segura en el futur professional de qualsevol.

 

Si vols dedicar-te a una professió amb àmplies perspectives de creixement i futur; estudia el Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia Enoturístic de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya de Vilafranca del Penedès. Les inscripcions s’obriran el proper mes de maig.

Més informació al 93 817 19 95 o enviant un e-mail a: [email protected].

 

Accessibilitat