Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

La formació professional duplica els seus números a Espanya

26 de setembre de 2019

 

L’actual sistema educatiu i la realitat del mercat laboral ha provocat que les matrícules a les formacions professionals es consolidin a Espanya com una tendència a l'alça. Aquest curs 2019-2020, les aules de les FP tindran 23.000 alumnes més: seran 861.906 que, si tenim en compte les 486.000 matriculacions l’any 2008, permeten parlar d’uns números que quasi s’han duplicat en 10 anys.

 

L’Escola d’Enoturisme segueix contribuint positivament a aquestes xifres amb la seva completa oferta formativa dissenyada per formar els professionals del sector turístic i enoturístic de Catalunya, contribuint al desenvolupament del sector: les formacions professionals, les formacions contínues subvencionades i les formacions ocupacionals.

 

En els últims anys, un 40,3% de les ofertes de feina a Espanya es van dirigir a candidats provinents de les formacions professionals. Segons estudis referents a la projecció sobre el futur de l’ocupació, es preveu que l’any 2030 els nous llocs de treball que es crearan al país requeriran un 65% de professionals amb FP i un 35% amb FP de grau superior i graduats universitaris.

 

Aquest futur creixement entre les ocupacions mitjanes s'explica perquè molts dels treballs que fins ara realitzaven persones amb baixa qualificació exigiran més competències: idiomes, expressió oral o coneixements digitals.