Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Forma’t en turisme i enoturisme a la Terra Alta i al Priorat

04 de març de 2019

Al Priorat els cursos tenen lloc al celler de Capçanes. El 7 de març s’iniciarà un curs de Sumilleria i maridatge amb Joan Lluís Gómez, Sommelier al Restaurant Sant Pau de Carme Ruscalleda on va contribuir durant més de 9 anys al creixement d’un projecte on el producte, el vins i la qualitat tenen un paper fonamental. L’objectiu d’aquesta formació és descriure les diferents característiques organolèptiques dels vins emprant un vocabulari específic i saber relacionar-los amb el menjar més adequat. També es prepararà un maridatge raonant i exposant les relacions que intervenen i els criteris pels quals s’ha elaborat. Amb un total de 20 hores, el curs tindrà lloc els dies 7, 21 i 28 de març i el 4 i 11 d'abril de 9.30 a 13.30h.

 

També al celler de Capçanes es celebrarà un curs sobre Formatges per restaurants, el qual proposa conèixer les diferents classes de formatges tant a nivell d’elaboració i presentació com a nivell de venda a sala. Es tastaran un total de 50 formatges de Xerigots (un dels únics espais d'afinat de formatges de Catalunya), es faran pràctiques d’elaboració i propostes de maridatges amb 12 vins. Serà els dies 16 i 23 de maig i el 6 i 13 de juny.

 

Per a inscripcions als cursos, 100% subvencionats, al Priorat feu click aquí

 

A la Terra Alta els cursos tenen lloc al celler Herència Altés de Gandesa.

Els dies 1, 4, 8 i 11 d'abril s’organitza el curs “Reputació online: gestió i millora de la reputació en plataformes de gestió”, una formació destinada a totes aquelles persones que s’ocupen de la promoció de la marca i del màrqueting del seu negoci enoturístic. S’abordaran els aspectes claus de com desenvolupar un pla estratègic de comunicació a través de diferents mitjans i s’aprendran a implementar eines com les xarxes socials, web 2.0 o campanyes. També per al desenvolupament del territori com a marca enoturística. L’impartiran l’expert en màrqueting estratègic i operatiu especialitzat en el sector turístic i agroalimentari Carles Mera i el periodista especialitzat en vitivinicultura, sommelier i corresponsal de La Vanguardia al Penedès Ramón Francàs.

A més els dies 9 d'abril, 6, 13, 20, 27 de maig i 3 de juny s’organitza un curs d’informació i atenció turística en anglès destinat a aquelles persones que s'ocupen dels diferents moments de l'atenció turística del seu negoci i que necessiten adquirir eines per millorar l'atenció al visitant i la venda dels seus productes en llengua anglesa. Sempre amb una visió enoturística i amb un enfocament pràctic amb tast de producte de la mà de l’expert docent d'anglès especialitzat en el món del vi Andrew Ashurst.

Per a inscripcions als cursos, 100% subvencionats, a la Terra Alta feu click aquí