Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

El Penedès aposta per l’enoturisme amb el fons europeu FEDER

13 de març de 2018

Amb aquesta ajuda el Consell Comarcal de l’Alt Penedès farà 20 actuacions que s’agruparan en 3 grans blocs: Rehabilitació del patrimoni històric i cultural; adequació, millora i conservació del patrimoni natural i creació i millora d’infraestructures turístiques.

Les diferents accions tenen com a objectiu donar una empenta al sector de l’enoturisme a la comarca rehabilitant diversos espais com el castell de Sant Martí Sarroca o la Torre de Moja a Olèrdola o recuperant miradors com el Mirador del Circell 360º o el Mirador de Cantallops. També preveu potenciar, desenvolupar i realçar projectes ja existents al territori, com el producte turístic “Penedès 360º”, on a través de 3 grans rutes de ciclisme i senderisme podem acostar-nos als recursos naturals i culturals de la zona.

Aquesta iniciativa farà créixer la demanda de professionals formats en l’enoturisme per a poder treballar en els nous espais rehabilitats i dotar de contingut els centres turístics que es veuran beneficiats gràcies a les ajudes de la Unió Europea. Per aquest motiu l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, situada a Vilafranca del Penedès, engega el Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia Enoturístic en modalitat DUAL.

Gràcies a aquests estudis, el territori comptarà amb professionals especialitzats en el món de l’enoturisme. Si vols ser un d’ells, no dubtis en informar-te!

Accessibilitat