Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

El curs de Sommelier professional, novetat formativa de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya per al 2021

20 de novembre de 2020

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya engega com a novetat per a l’any 2021 un nou curs de Sommelier Professional amb l’objectiu de formar professionals especialitzats en el món del vi, amb una àmplia base de coneixements sobre el producte i el negoci, i la seva relació amb la gastronomia. Es tracta d’un curs que permetrà entendre el llenguatge tècnic del món del vi: enologia i tast, màrqueting, venda i promoció, sumilleria i maridatges, tot des d’una amb visió multidisciplinària. Un objectiu específic del curs és aprofundir en les habilitats comunicatives de l’alumnat, posant especial atenció en les expectatives del client, i oferint una formació integral que contempla l’anglès i el francès, incorporant l’ús professional de llengües estrangeres en el món de la sumilleria.

El sector necessita  experts que expliquin els productes en un llenguatge adaptat al punt de partida del client, amb la informació necessària per prendre una decisió i promoure la compra d’un producte. El sommelier ha d’incorporar les eines de  comunicació per adaptar el llenguatge, la informació de contingut i context a aquest objectiu, en funció dels diferents espais professionals on pot desenvolupar la seva tasca.

Aquest curs serà impartit per professionals experts referents en el sector com César Cànovas, Ferran Centelles, Andrew Ashurts, Albert Rimbau o Ramon Francàs.

El disseny del contingut formatiu ha estat elaborat amb criteris de professionalitat i experiència, incloent-hi la presència de les 12 DO Catalanes, vins nacionals i internacionals. A més, part d’aquests continguts es tractaran en llengua anglesa i francesa. L’Escola d’Enoturisme ha apostat, des de fa un temps, per l’oferta formativa d’idiomes per a una millora de la qualitat professional vinculada al sector turístic i enoturístic, ja que els idiomes han esdevingut una peça primordial en la capacitació laboral en aquest sector.

Aquest curs s’adreça a professionals de l'hostaleria i la restauració, o de la comercialització de vins nacionals o internacionals; professionals dels cellers, guies enoturístics o amants del món del vi que volen aprofundir en la matèria.

Sortides professionals

El curs de Sommelier professional ofereix com a sortides professionals la incorporació en el sector de la restauració com a expert en vins, maridatges gurmet i sumilleria: en cellers, en l'àrea tècnica comercial i de màrqueting (nacional o d'exportació) comunicació i consultoria; guies d'enoturisme en celler o empresa de serveis turístics; Organitzacions institucionals vinculades a la producció i promoció del món del vi i la gastronomia (Denominacions d'Origen, associacions interprofessionals, consorcis...,). O en el sector de la distribució, exercint les tasques de gestor de compres, contacte amb clients professionals, organització de gestió de degustacions i esdeveniments (bars de vins, venda en línia, distribució a professionals, etc.)

 

Durada, modalitat, horari i preu del curs

El curs tindrà una durada de dos anys. El primer comprèn del 26 de gener al 16 de novembre de 2021 (juliol, agost i setembre no hi ha classe). I el segon, de l’11 de gener al 12 de juliol de 2022.

El curs s’impartirà en modalitat semi presencial. La seva durada en hores serà de 430h, amb un treball de 8 hores setmanals, distribuïdes en 4 de presencials i 4 hores de treballs setmanals en línia.

Les classes presencials seran els dimarts a la tarda de 16:30 a 20:30 h. La resta de l’horari es realitzarà a través de classes en línia, algunes d’elles quedaran registrades per a que puguin esdevenir material d’estudi i revisió per als alumnes. 

Recordem que les aules de l’Escola d’Enoturisme compleixen les mesures de protecció i seguretat per a la Covid-19, i que es garanteix la seguretat en el desenvolupament de les seves classes formatives.

El preu del curs és de 3.100 euros amb opcions a finançament per a la formació, donant opció a efectuar el pagament  mes a mes mentre es fa la formació.

En el web de l’Escola, pots trobar tota la informació relacionada amb aquest curs, i el seu contingut. Per a qualsevol dubte, l’Escola posa a disposició un correu electrònic per a la seva resolució: edec@escolaenoturisme.cat

Si vols, et pos preinscriure al curs a través d'aquest formulari

 

 

20 de novembre de 2020

Accessibilitat