Descobreix quin formatge marida millor amb els teus vins al curs de Formatges per a restaurants

Descobreix quin formatge marida millor amb els teus vins al curs de Formatges per a restaurants

19 de març de 2018

Can Roda: Inscriu-te!

Celler Avgvstvs: Inscriu-te!

L'interés pel formatge i la seva cultura va en augment al nostre país. En els darrers anys hi ha hagut un creixement en la producció de formatges artesans a Catalunya i cada cop són més els consumidors que volen saber-ne i gaudir-ne més. Al mateix temps, el formatge i el vi són dos productes que combinen a la perfecció, que s'ajuden i realcen mútuament. 

Per aquests motius, a l'Escola d'Enoturisme de Catalunya apostem per oferir un major coneixement sobre aquest producte i com es pot aplicar en bars i restaurants. Per això oferim el curs Formatges per a restaurants, que compta amb 16h lectives. El curs està 100% subvencionat i es realitza en diferents espais arreu del territori.  

L'objectiu del curs és difondre la versatilitat del formatge en la gastronomia i aplicar aquest producte al seu negoci, ja sigui a través de plats gastronòmics, a la carta, bufets, tapes, etc. S'oferiran continguts sobre història, tipus de llets, tipus d'elaboracions, l'afinació de formatges, la seva preparació per al consum en bars i restaurants,  elaboracions culinàries amb formatge i maridatge amb vins. El curs també serà pràctic, amb tast de producte així com elaboració de plats. 

Si voleu inscriure-us al curs, podeu fer-ho en les dues edicions que hi ha previstes pel mes de maig. La primera té lloc al celler Can Roda, a Santa Maria de Martorelles al Vallès Oriental, els dies 8, 15, 22 i 29 de maig en horari de 9.30 h a 13.30 h i us hi podeu inscriure aquí, mentre que la segona se celebrarà els dies 23 i 30 de maig, 6 i 13 de juny de 16.30 h  a 20.30 h al Celler Avgvstvs a El Vendrell al Baix Penedès i us hi podeu inscriure aquí.

L'empresa encarregada de fer la formació és Xerigots, un dels únics espais d’afinat de formatges de Catalunya. Seleccionen formatges artesans de gran qualitat, els conserven, afinen i serveixen al punt òptim de consum a restaurants i botigues. Tenen botiga pròpia a Vilafranca del Penedès i organitzen tastos i activitats a l'obrador i a la botiga; i Roderic Pérez, tècnic d'hosteleria i professor de Serveis de Restauració a l'Escola d'Hosteleria de Sitges, en serà el professor principal. 

Una gran oportunitat per saber-ne més sobre el formatge i les seves diferents aplicacions a la cuina d'un restaurant o a la barra d'un bar. Apunteu-vos-hi.