Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Anglès turístic i anàlisi sensorial són els cursos d’estiu que organitza l’Escola d’Enoturisme

16 de maig de 2022

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya presenta el programa de formació d’estiu amb l’oferta de dos cursos molt interessants i 100% subvencionats pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya. L'objectiu d'aquests cursos, és poder fer una preparació d’aquests continguts bàsics dins l’àmbit enoturístic, en un període intensiu, amb una modalitat dinàmica i molt pràctica.

Podran participar en el cursos totes aquelles persones que, siguin del sector o no, tinguin un alt interès pel món del vi i la sommelieria i vulguin adquirir els coneixements del curs, ja sigui per introduir-s’hi professionalment o com a afició.

El primer curs és d’anglès turístic i enoturístic, de 90 hores de durada, que es durà a terme de dimarts a divendres de 9 a 14h del 28 de juny al 27 de juliol. Amb aquest curs es pretén que l'alumnat sigui capaç d’interpretar, produir i redactar missatges senzills en anglès, utilitzats en l'àmbit de la restauració. S’inclouran tastos en llengua anglesa, maridatges amb xocolata i formatges, coneixements dels vins que formen part de la DO Penedès, cinc sortides a diferents llocs emblemàtics del territori, tast a cegues de més de 30 referències, entre d’altres. La formació serà impartida per Andrew Ashurst, docent especialitzat en el món del vi, director de Wine Aspects i l’acadèmia d’anglès St Paul’s.

El segon curs és d’anàlisi sensorial de productes propis de la sommelieria, de 60 hores de durada, i es farà de dilluns a dijous de 16 a 20h del 27 de juny al 14 de juliol. La formació tractarà sobre la prospecció de diferents productors i artesans gastronòmics del territori, on s’impartirà la introducció al tast, la metodologia d’anàlisi sensorial, propostes de maridatges amb formatges, pernils, xocolata, olis, etc i visites a productors locals. La formació serà impartida per Gemma Muray, sommelier i cofundadora de Caram Caram, empresa de desenvolupament territorial de l'àmbit gastronòmic.

Aquesta formació està adreçada a persones treballadores en actiu, autònomes, en ERTO o ERO i un 30% reservat per a persones desocupades, i serà de modalitat presencial a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, a Vilafranca del Penedès.

Places limitades a 15 alumnes per a cada curs. Ja es poden realitzar les inscripcions a través d'aquests enllaços:

INSCRIPCIONS CURS D'ANGLÈS TURÍSTIC I ENOTURÍSTIC

INSCRIPCIONS CURS D'ANÀLISI SENSORIAL DE PRODUCTES PROPIS DE LA SOMMELIERIA

Accessibilitat