Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Com presentar els vins i les begudes a les cartes dels restaurants?

23 de gener de 2019

 

A l’Escola d’Enoturisme de Catalunya organitzem de la mà del Gremi d’Hostaleria de Sitges un curs de presentació de vins i begudes destinat a totes els professionals del sector de la restauració i l'hostaleria que estan en contacte amb els clients o que dissenyen les cartes de begudes dels restaurants, vinoteques, cases de turisme rural o cellers que incorporen el tast als seus serveis.

 

Amb un enfocament molt pràctic, el curs de 15 hores de durada tindrà lloc a la seu del Gremi d’Hostaleria de Sitges i consta d’un total de 4 sessions els dies 11, 18 i 26 de febrer i l’11 de març de 09:30h a 13:30h. A més, a cadascuna de les sessions s’oferirà un tast de producte.

Amb un total de 15 places disponibles, la inscripció està 100% subvencionada pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya.

L’objectiu és proposar fórmules i idees per incrementar la qualitat del servei i la venda de vins i caves. La idea és analitzar els punts forts i les propostes de millora de les cartes dels restaurants. També treballar amb els mètodes i tècniques del tast que permeten percebre, identificar i apreciar les propietats dels vins, així com conèixer i valorar els productes del territori com són la Malvasia, i els vins de la DO Penedès i de la DO Cava.

El sommelier professional, formador en cava i periodista especialitzat en vins a ‘La Vanguardia’ Ramon Francàs serà el responsable d’impartir aquest curs. Expert i apassionat en vins i caves des de fa més de 30 anys, Ramon Francàs ha visitat cellers, restaurants i botigues especialitzades aprenent dia a dia dels vins i caves que tenim al territori, però també de com ens els presenten. I això ha fet que esdevingui un referent per la seva àmplia experiència.

 


Ramon Francàs, sommelier professional

 

Al Gremi d’Hostaleria de Sitges també organitzem un curs de sumilleria i maridatge de 20h, al març i abril, amb el Sommelier del Sant Pau de Carme Ruscalleda Joan Lluís Gómez i un curs d’Informació i atenció turística en anglès de 30h, a l’octubre i novembre, amb el referent en l’anglès vitivinícola Andrew Ashurst. D’altra banda, al celler de Torres del Veguer de Sant Pere de Ribes amb Roderic Pérez i la col·laboració de Xerigots oferim un curs sobre formatges per a restaurants de 16h, al març i l’abril, amb maridatges dels cellers de Torre del Veguer, Celler de Capçanes (DO Montsant) i Celler La Vinyeta (DO Empordà).

Recorda, la inscripció és 100% subvencionada i la pots fer clicant aquí.

Aquests cursos s’emmarquen en el programa de formació continuada i 100% subvencionada que organitzem des de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya en diversos punts del territori català i de la mà de ponents de referència.