Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Màster class amb professionals del sector 2023

INSCRIPCIONS TANCADES

Les master class són un producte formatiu que s'ha inclòs aquest any en el Curs de Sommelier Professional, reconegut i homologat per l'Associació Catalana de Sommeliers. Aquestes sessions s'obren al públic general que tingui interès pel sector del vi.

AGRICULTURA REGENERATIVA. 18 d'abril de 17 a 20h

Amb Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres i representa, juntament amb la seva germana Mireia, la cinquena generació d’aquest celler familiar del Penedès amb més de 150 anys d’història. Llicenciat en Econòmiques i Empresarials per ESADE i l’Escola de Negocis Kenan-Flager de Carolina del Nord (Estats Units), també va estudiar enologia a la Universitat de Rovira i Virgili. Focalitza els seus esforços en l’elaboració de vins de vinyes singulars o finques històriques, la recuperació de varietats ancestrals i la lluita contra el canvi climàtic, implantant la viticultura regenerativa en les seves vinyes ecològiques per ajudar a capturar el CO2 atmosfèric i fixar-lo en el sòl, a més de recuperar la fertilitat natural de la terra, frenar l’erosió i fomentar la biodiversitat.

QUIN ÉS EL LLINDAR DE QUALITAT EN ELS VINS DEL MÓN? 24 de maig de 17 a 20h. PLACES EXHAURIDES

L'excel·lència dins dels paràmetres de qualitat. Un viatge pel món del vi, actualitat i tendències internacionals.

Amb Álvaro Ribalta, Master of Wine. Fundador i director de Massal Selection, empresa importadora i distribuidora de vins, així com a plataforma de venda online. Des de 2014 treballa a Indigo Wines, on ha estat el director de desenvolupament de negocis i ara és el comprador de vins espanyol. El 2021 va proclamar-se Master of Wine, l'espanyol més recent.

 

DESAFIANT ELS MARIDATGES MÉS ENLLÀ DELS TÒPICS. 21 de juny de 17 a 20h

Introducció, concepte i història, els sentits, la cuina i la sala, les regles, les begudes, assaig i error. La sessió inclourà maridatges.

Amb Javier Campo, sommelier des de fa més de tres dècades. Ha treballat com a cap de sala i sommelier a diversos restaurants amb Estrelles Michelin i Soles Repsol. Actualment, compagina el seu treball com a sommelier i assessor gastronòmic, a més de la prescripció de vins i altres begudes en mitjans especialitzats. Elabora vins a Terra Alta al Projecte Vi-Nomis del Celler Menescal. Membre de l'Associació Catalana de Sommeliers i de l'Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del vi. És autor del llibre l'Art del Maridatge.

Lloc de realització

Escola Enoturisme de Catalunya.  C/Amàlia Soler, 29. Vilafranca del Penedès.

Inscripcions i pagament

El preu de les master class és el següent: 50€ per una sessió, 80€ per dos sessions i 105€ per tres sessions. La reserva de plaça efectiva es realitzarà un cop fet l’ingrés de la quota d’inscripció a l’IBAN IMF – ESCOLA ENOTURISME CATALUNYA. BANC SABADELL: ES92 0081 0046 1100 0192 4393.
S'haurà d'enviar el rebut del pagament a: [email protected]

Accessibilitat