Formació continuada

Cursos formació subvencionada per a professionals del sector enoturístic

Un dels objectius per a la professionalització del sector de l’enoturisme és oferir formació per al reciclatge dels treballadors. Accions formatives curtes, amb temes d’interès i ponents que aportin innovació, experiència i qualitat. Els cursos, que tenen una durada d'entre 15 a 50 hores, es realitzen en 8 comarques de les províncies de Barcelona i Tarragona.

Aquests cursos estan dirigits a treballadors en actiu del sector privat, i en menor mesura, a treballadors desocupats

Busca el curs que més t'interessi:

Sumilleria i maridatge (20h)^

Curs dissenyat per a professional del sector enoturístic i del sector restauració que tinguin interès en aprofundir en la tècnica de maridatge del seu producte per a poder oferir un producte propi i de qualitat, que doti d’identitat i nous atractius el seu negoci.

Expert: Joan Lluis Gómez. Sommelier  del Restaurant Sant Pau, de la xef Carme Ruscalleda (Tres estrelles Michelin). El  grup de Restaurants de la xef Carme Ruscalleda aglutina fins a 7 Estrelles Michelin

Informació i atenció turística en llengua estrangera: anglès (30h)^

Destinat a totes aquelles persones que s’ocupen dels diferents moments de l’atenció turística en el seu negoci i necessitin adquirir eines per a millorar l’atenció al visitant i venda del seu producte en llengua anglesa. Sempre amb la visió enoturística. Curs pràctic amb tast de producte.

Expert: Andrew Ashurst. Professor de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. Wine set Level III. Director Acadèmia St. Paul’s Academy i “English for wine aspects

 • Celler Oller del Mas (Manresa - Bages)
  • Dies: 8, 22, 29 d'octubre, 5,12 i 19 de novembre
  • Horari:
   • 8/10 de 9.30 a 14.00
    22/10 de 9.30 a 14.00
    29/10 de 9.30 a 14.00
    5/11 de 9.30 a 14.00
    12/11 de 9.30 a 14.00
    19/11 de 9.30 a 17.00

Informació i atenció turística en llengua estrangera: alemany (30h)^

Destinat a totes aquelles persones que s’ocupen dels diferents moments de l’atenció turística en el seu negoci i necessitin adquirir eines per a millorar l’atenció al visitant i venda del seu producte en llengua alemanya. Sempre amb la visió enoturística. Curs pràctic amb tast de producte.

Experta: Ingrid Wrage. Guia enoturística en Torres, Miquel Jané, Vilarnau i Nadal

 • Celler Avgvstvs (El Vendrell – Baix Penedès)

Formatges per a restaurants (16h)^

Curs destinat a professionals de la restauració i empreses. L'objectiu del curs és conèixer la versatilitat del formatge en la gastronomia i aplicar aquest producte al seu negoci, ja sigui a través de plats gastronòmics, a la carta, bufets, tapes, etc. S'oferiran continguts sobre història, tipus de llets, tipus d'elaboracions, l'afinació de formatges, la seva preparació per al consum en bars i restaurants,  elaboracions culinàries amb formatge i maridatge amb vins. El curs també serà pràctic, amb tast de producte així com elaboració de plats. 

Experts: 

Xerigots, un dels únics espais d’afinat de formatges de Catalunya. Seleccionen formatges artesans de gran qualitat, els conserven, afinen i serveixen al punt òptim de consum a restaurants i botigues. Tenen botiga pròpia a Vilafranca del Penedès i organitzen tastos i activitats a l'obrador i a la botiga. 

Roderic Pérez, tècnic d'hosteleria i professor de Serveis de Restauració a l'Escola d'Hosteleria de Sitges. 

 • Celler Can Casals (Sant Esteve Sesrovires)
 • Dates a confirmar (entre Octubre i Novembre)

Cocteleria (20h)^

Pensat per a aquells professionals i empreses que tinguin la inquietud d’adquirir eines per a realitzar còctels a partir de vins i caves i així poder apropar aquest producte a un nou públic. Curs eminentment pràctic on es podrà comptar amb l’expertesa d’un mestre cocteler.

Expert: Eduard Campos. Co-fundador en Emotional Gastronomy i professor del CETT-UB

 • Teià (Maresme)
 • Escola d’Enoturisme de Catalunya (Vilafranca del Penedès – Alt Penedès)