Ajuntament de Vilafranca del del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Cicle Formatiu: Guia, informació i assistència turística, especialitzat en enoturisme

Jornada de portes obertes per al curs 2021-2022

Et proposem dues dates per a que puguis venir a conèixer el Cicle formatiu de Grau Superior de Guia, informació i assistència turística, especialitzat en enoturisme; una especialització única en tot el país.

També podràs recòrrer totes les instal·lacions del centre i conèixer de primera mà totes les singularitats que fan del cicle una bona opció per al teu itinerari formatiu i professional.

Les dates proposades son els dissabtes 17 d'Abril i 15 de Maig, a les 11h del matí.

Enguany, les jornades de pores obertes, tindran un format més reduït per poder garantir el compliment de la normativa  de prevenció de la COVID, així que no ho dubtis i reserva la teva plaça a les Jornades. La inscripció a la Jornada és imprescindible per a poder-hi assistir

INSCRIU-TE A LES JORNADES

Informació del Cicle Formatiu

Requisits d'accés^

Tenen accés directe al cicle les persones que compleixen algun dels requisits següents:

 • tenir el títol de batxillerat,
 • tenir el títol de tècnic de formació professional o tècnic superior de formació professional o tècnic especialista,
 • haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental,
 • haver superat el curs d'orientació universitària (COU) o el preuniversitari,
 • tenir el títol de batxillerat per haver cursat el batxillerat unificat polivalent (BUP),
 • tenir qualsevol titulació universitària o una d'equivalent, o
 • haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys.
 • provenir d'un cicle formatiu de Grau mig de les següents famílies: Administració i gestió, comerç i màrqueting, hoteleria i turisme, informàtica i comunicacions, serveis socioculturals i a la comunitat, seguretat i medi ambient, i CFGS prevenció de riscos professionals.

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d'accés. Per presentar-s'hi cal tenir complerts 19 anys o bé complir-los durant l'any natural en què es realitza la prova.

Són equivalents al títol de batxillerat, LOGSE i LOE:

 • Curs d’orientació universitària (COU) – Pla d’estudis de 1970. Cal aportar fotocòpia PAU o bé títol de BUP i certificat oficial en el que hi consti que es va superar el COU.
 • Curs preuniversitari (PREU) – Pla d’estudis de 1953 o 1957. Cal aportar títol de Batxillerat superior i certificat acadèmic en el que hi consti que es va superar el PREU.
 • Títol de mestratge industrial.
 • Graduat en arts aplicades i oficis artístics.
 • Títol de mestratge industrial (anterior a 1975)
 • Títol de peritatge mercantil (anterior a 1975)

Calendari de preinscripció i matriculació^

Preinscripció 

 • Del 25 al 31 de Maig del 2021  AQUÍ

Matriculació

 • De l'1 al 7 de setembre de 2021

Podeu ampliar aquesta informació i fer els tràmits en aquest enllaç.
Si tens algun dubte sobre qualsevol aspecte del cicle, pots sol·licitar una entrevista personal trucant al 93.169.41.02 o bé enviant un correu electrònic a l'adreça mmula@vilafranca.org.

Passos a seguir després de la preinscripció. Reserva plaça^

Passat el període de preinscripció oficial tot l’equip de l’Institut d’Enoturisme ja estem treballant per a la 3a edició del Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, informació i assistència turística especialitzat en Enoturisme que impartim en modalitat DUAL.

Omple el formulari de la reserva de plaça.

 1.  Envia el formulari a mmula@vilafranca.org adjuntant els següents documents:
  • DNI escanejat per les dues caresTítol o resguard del títol o certificat de notes amb qualificació mitjana
  • Tarja sanitària
  • Document d'autorització bancària emplenat, que et pots descarregar aquí mateix
 2.  Ens posarem en contacte amb tu per aclarir qualsevol dubte i per finalitzar els tràmits.

Com pots finançar el curs?^

El Cicle formatiu de Grau Superior de Guia, informació i assistència turística, especialitzat en Enoturisme  es realitza des d’un centre públic, però amb gestió privada  té  el suport de l’Ajuntament de Vilafranca  però no rep cap subvenció per part del Departament d’Ensenyament per això el cost del curs és de 4.500€.

La modalitat d’impartició, DUAL, per la  que vàrem optar per al desenvolupament del curs ens permet dues coses molt importants:

 • Que els alumnes puguin aprendre directament del sector empresarial realitzant unes pràctiques de 1000 hores
 • Que  els alumnes puguin acabar finançant la seva pròpia formació ja que el cost del Cicle complert, dels dos anys, és de 4.500 euros i pel seu període de pràctiques remunerades cobren un mínim de 5.465€.

L’import del curs és de 4.000€ i 500€ més d’inscripció.

La quota d’inscripció es fracciona en dos pagaments, juliol i agost de 250€ cadascun.

Per a fer més assumible el pagament del curs sencer, el cost dels 4.000€ es divideix en 20 quotes repartides al llarg dels dos anys en què es desenvolupa el Cicle formatiu.  

Programa educatiu^

Pots consultar el programa educatiu en aquest enllaç.

Vols veure les instal·lacions i conèixer particularitats del curs?^

 

 

Amb aquest Cicle Formatiu podràs obtenir el títol oficial de Guia, informació i assistència turística, especialitzat en enoturisme, i podràs inserir-te professionalment en dos sectors molt interrelacionats: l’enoturisme i el turisme en general.

Aquesta formació també inclou dos mòduls especialitzats en enoturisme:

 • el de sommelier, adreçat als professionals de la restauració per adquirir, ampliar o actualitzar coneixements i que es podrà convalidar en altres formacions de Formació Professional que el continguin en el seu currículum
   
 • i el mòdul de coneixedor del vi i el cava de les DO a Catalunya, exclusiu d’aquesta formació, que et permetrà conèixer l’evolució de la viticultura al nostre país, saber diferenciar les Denominacions d’Origen (D.O) a Catalunya i la seva influència al territori, estar al dia de l’actualitat vinícola catalana, tant pel que fa a R+D com a noves propostes, reconèixer les característiques dels vins i caves catalans a partir del seu tast, entre molts altres aspectes.

A més, els alumnes podran optar al títol de Coneixedor del vi català que expedeixen les patronals del sector vitivinícola de Catalunya, ja que els continguts estan inclosos en el programa del cicle per garantir el seu assoliment

El cicle formatiu es realitza en modalitat dual. Això vol dir que es poden adquirir a 1000 hores d’experiència pràctica en centres de treball. (Si voleu més informació de la formació en modalitat dual, podeu consultar-la en aquí).

Sol·licita més informació^

Si tens algun dubte sobre qualsevol dels àmbits del curs, reserva de plaça, programa, sortides professional...  No dubtis en enviar-nos un mail a edec@escolaenoturisme.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Accessibilitat