SUMILLERIA I MARIDATGE
Inscripció al curs^
PLACES EXHAURIDES. Omple el FORMULARI per inscriure't en futures edicions.
Descripció^
En viticultura, es denominen “vins del nou món” als vins procedents de les àrees fora de les vinyes d’Europa. La història d'aquestes vinyes té una correlació clara amb l'arribada d'immigrants europeus a aquests altres continents que van exportar la tradició vinícola a aquestes noves terres.
Què tenen d’especial els vins del nou món? Què els agrada a aquests clients? Quina relació poden tenir amb els vins catalans? Conèixer una zona productora de vins per als turistes que els apassiona el vi comporta ampliar coneixements. Els curs està pensat per tenir en compte el turista i la seva expectativa per a millorar les seves experiències de tast. Quan es reben clients interessats pel vi de diferents països del món, és molt important saber entendre l’estil del vi que els hi agrada i la zona d’on provenen.
FORMACIÓ 100% SUBVENCIONADA PEL CONSORCI DE LA FORMACIÓ CONTÍNUA DE CATALUNYA
Calendari i lloc^
CALENDARI
21/12 de 9 a 9:15h
20/04 de 17:30 a 20:35h
27/04, 4/05, 11/05, 18/05 i 25/05 de 17:30 a 20:50h.
LLOC D'IMPARTICIÓ
Les sessions es realitzaran a l'Escola d'Enoturisme de Catalunya (C/ Amàlia Soler, 29, Vilafranca del Penedès).
Continguts^
Aprofundim en els vins del nou món i en els elements de tast. Característiques, producció i tipologies de les següents zones:
- Argentina i Xile.
- Estats Units.
- Sudàfrica, Austràlia i Nova Zelanda.
El curs també inclourà el tast de diferents vins de cada zona i opcions de maridatge.
CONTINGUTS OFICIALS
- Definició del tast. (Vocabulari específic)
- Condicions per a la degustació.
- Les temperatures del servei.
- Conservació del producte.
- Les tècniques de tast aplicació dels sentits. (Fases de la degustació)
- La fase visual.
- La fase olfactiva.
- La fase gustativa.
- El maridatge entre el vi i el menjar.
Destinataris^
El curs està adreçat a aquelles persones que siguin treballadores en actiu, autònomes o en situació d'ERTO o ERO i 30% de les places per a persones desocupades. Es requereix que les persones interessades tinguin coneixements avançats de tast. Es farà una prova de nivell.
*No hi poden participar aquelles persones amb contracte de l'Administració Pública.
Docent^
Ricardo Herrera. Sommelier. Dip WSET i Weinakademiker a The Austrian Wine Academy. Ara candidat Master of Wine. Ha treballat als restaurants Mirazur***, ABAC*** i Monvinic. Va començar el seu projecte freelance com WSET Wine Educator, venda de vins, assessoraments a restaurants i formacions. Actualment combina vendes a Wine is Social-Grupo Perelada i la direcció del seu projecte personal LA CENTRAL