Inici curs d'Anàlisi sensorial de productes propis de la sommelieria
Del 4 al 27 de juliol 2022.
Escola d'Enoturisme de Catalunya.
(C/ Amàlia Soler, 29, Vilafranca del Penedès).
De dilluns a dijous de 16 a 20h.
Escola d'Enoturisme de Catalunya
Consorci de la Formació Contínua de Catalunya.
El curs tractarà sobre la prospecció de diferents productors i artesans gastronòmics del territori on s’impartirà l’anàlisi sensorial dels seus productes i propostes de maridatges.
CONTINGUTS:
- Introducció al tast.
- La influència de les preferències a l’anàlisi sensorial
- Diferències entre anàlisi sensorial, tècnic, instrumental i hedònic.
- Els atributs dels aliments.
- Metodologia d’anàlisi sensorial d’aliments.
- Percepció dels atributs sensorials bàsics.
- Anàlisi organolèptic maridant-lo amb vi.
- Tast de productes de territori per conéixer productors locals.
- Maridatges amb xocolata, olis, formatges, pernils...
DOCENT:
Gemma Muray, graduada en direcció turística i també en el curs d’extensió universitària com a Sommelier. Cofundadora de Caram Caram, empresa de desenvolupament territorial de l'àmbit gastronòmic. Turisme gastronòmic de proximitat i creació d'experiència turística. També és docent de l'Escola d'Enoturisme al CP de Promoció Turística. Ha treballat com a responsable d’enoturisme al celler Parés Baltà.