Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Maridatges enoturístics

 

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya, juntament amb la Diputació de Barcelona, i les 5 DO's existents dins de la província de Barcelona (DO Penedès, DO Catalunya, DO Alella, DO Pla de Bages i DO Cava) impulsen el programa “Maridatges Enoturístics”:

Un programa realitzat des de i per als agents implicats en el treball i desenvolupament de l’enoturisme del territori.

L’objectiu del programa és el de fomentar el coneixement i la cooperació entre els actors turístics i enoturístics del territori, dotant-los d’eines i continguts per a la millora del  desenvolupament de les activitats enoturístiques pròpies a cada territori.

Per això en aquest programa hi prenen part els següents agents:

  • Allotjaments Rurals
  • Hotels
  • Agències Viatges
  • Oficines d’Informació Turística
  • Cellers, bodegues i caves
  • Restauradors
  • Vinateries
  • Activitats de lleure enoturístiques
  • Comerciants del territori

 

Al llarg dels mesos de Març a Juny es realitzaran 23 accions emmarcades en cellers, bodegues i caves repartides per les diferents DO.

Cada una de les accions estarà formada pel següent format

  • 1h (+/-) de sessió formativa a càrrec d’experts del sector.
  • 30’ avaluació de l’activitat i anàlisi de les noves sinergies que es poden establir i de les possibilitats de fer de prescriptors uns dels altres. 
  • 45’ visita a la bodega
  • 45’ de tast i maridatge amb altres productes de la zona

    

Abordant, en cada una de les ponències, continguts sobre la Creació i comercialització de productes enoturístics que puguin servir per a tots els agents participants com a punt de reflexió, aprenentatge i creació de noves estratègies, els experts que hi participen són:

  • Lluis Tolosa, sociòleg i editor, expert en enoturisme, ha escrit nombroses guies sobre enoturisme del territori catlà, havent-ne recollit diversos premis
  • Josep Pelegrí, millor sommelier d'Espanya el 2016
  • Clara Antúnez, sommelier i coautora de llibres sobre vins i enoturisme 
  • Damià Serrano, sommelier i cap del LABturisme de la Diputació de Barcelona 
  • Manel Colmenero, consultor, formador, escriptor i empresari especialitzat en Turisme Gastronòmic 
  • Dr. Josep Donaire, geògraf i investigador sobre turisme cultural. especialitza en màrqueting turístic a través de les xarxes socials
  • Alícia Estrada, Directora de Marketing i innovació de GEBTA (Guild of European Business Travel Agents), sòcia de Vinoturismo (Consultora especialitzada en comercialització d’enoturisme). Directora Tècnica de desenvolupament  del MICE de la” Ruta del vino de La Ribera del Duero” i Periodista de vins, autora de la guía anual “Los 100 mejores vinos por menos de 10 euros”

Podeu consultar en aquí l'estat de la programació de les diferents accions i en podreu realitzar la inscripció a partir de l'enllaç associat (sempre en dates properes).

 

DO Cava

  • Caves Nadal el 20 de Març 
  • Caves Recaredo el 28 d'Abril
  • Freixenet el 15 de Maig
  • Caves Vilarnau el 26 de Maig
  • Caves Can Batlle - ARTCava 7 de Juny
  • Caves Codorniu el 16 de Juny - Enoturisme d'empresa

DO Catalunya

  • Segura Viudas el 22 de Maig

DO Penedès

  • Pere Ventura - Can Bas el 20 d'Abril 
  • Can Rafols dels Caus  el 8 de Maig
  • Celler Avgvstvs el 29 de Maig

DO Alella

  • Can Roda  el 22 de maig
  • Celler Joaquim Batlle el 19 de Juny

DO Pla de Bages

  • Artium el 24 d'Abril
  • Abadal  el 8 de Maig
  • Tines Vall del Flequer el 15 de Maig
  • Oller del Mas el 22 de Maig