Programa educatiu del CFGS Guia Enoturístic de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya

CFGS Guia enoturístic, modalitat DUAL^

Escollir el Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia enoturístic et permetrà obtenir el títol oficial de Guia, informació i assistència turística, especialitzat en enoturisme, i podràs inserir-te professionalment en dos sectors molt interrelacionats: l’enoturisme i el turisme en general.

El cicle formatiu es realitza en modalitat DUAL. Això es tradueix en que s’adquireixen fins a 1000 hores d’experiència pràctica en centres de treball. Si voleu més informació de la formació en modalitat DUAL, podeu consultar-la en aquí.

Aquesta formació també inclou dos mòduls especialitzats en enoturisme: el de sommelier, adreçat als professionals de la restauració per adquirir, ampliar o actualitzar coneixements que es podrà convalidar en altres formacions de Formació Professional que el continguin en el seu currículum i el mòdul de coneixedor del vi i el cava de les DO a Catalunya -exclusiu d’aquesta formació-, que et permetrà conèixer l’evolució de la viticultura al nostre país, saber diferenciar les Denominacions d’Origen (D.O) a Catalunya i la seva influència al territori, estar al dia de l’actualitat vinícola catalana, tant pel que fa a R+D com a noves propostes, reconèixer les característiques dels vins i caves catalans a partir del seu tast, entre molts altres aspectes. A més, els alumnes podran optar al títol de Coneixedor del vi català que expedeixen les patronals del sector vitivinícola de Catalunya, ja que, els continguts estan inclosos en el programa del cicle per garantir el seu assoliment.

Programa educatiu del Cicle^

 

Mòduls Professionals

Hores

Unitats formatives

Hores en el centre de formació

Hores en formació empresa

 
 

MP1. Estructura del mercat turístic

99

UF1 : contextualització del sector turístic

20

 

 

UF2:tipologies i tendències turístiques

20

 

UF3:l’oferta i la demanda turística

59

 

MP2Destinacions turístiques

132

UF1:geografia turística de Catalunya i Espanya

44

 

 

UF2 :geografia turística d’Europa i la resta del món

22

 

UF3 :destinacions turístiques de Catalunya i Espanya

44

 

UF4: destinacions turístiques internacionals

22

 

MP3Serveis d’informació turística

99

UF1 : sistemes d’informació turística

16

33

 

UF2 : pla d’atenció al públic

10

 

UF3: direcció d’entitats d’informació turística

40

 

MP4Protocol i relacions públiques

132

UF1 : protocol institucional, empresarial I social

35

62

 

UF2 : comunicació i atenció al client

15

 

UF3: les relacions públiques en l’àmbit turístic

20

 

MP5Recursos turístics*

165

UF1 : patrimoni sociocultural

52

33

 

UF2 : patrimoni natural

35

 

UF3: interpretació del patrimoni

45

 

MP6Processos de guia i assistència turística

132

UF1 : els serveis de guia

26

33

 

UF2 : mobilitat de grups

26

 

UF3 : assistència i guia de grups

47

 

MP7Disseny de productes turístics*

132

UF1: el producte turístic

55

33

 

UF2: planificació del producte turístic

23

 

UF3: desenvolupament del producte turístic

21

 

MP8Màrqueting turístic

99

UF1 : fonaments del màrqueting turístic

20

 

 

UF2: els consumidors de productes i serveis turístics

22

 

UF3: màrqueting mix i noves tecnologies

35

 

UF4: el pla de màrqueting

22

 

MP9 Anglès

132

UF1 :anglès

132

 

 

MP10 Segona llengua estrangera      132

132

UF1: segona llengua estrangera

132

 

 

MP11 FOL

99

UF1: incorporació al treball

49

17

 

UF2: prevenció de riscos laborals

33

 

MP12 EIE

66

UF1:empresa i iniciativa emprenedora

50

16

 

MP13Projecte de guia, informació i assistències turístiques*

66

Projecte

33

33

 

14 FCT

350

FCT

 

 

 

15 Sommelier. Mòdul de especialització

98

UF1: Coneixement del vi: elaboració, tast i servei

58

20

 

UF2:Gestió de la bodega

20

 

UF3: Ofertes de vi i maridatges, tècniques i protocol

 

 

16 Coneixedor del vi i el cava de les DO a Catalunya. Mòdul d'especialització

67

UF1 Geografia història i tast de vins i caves de les DO a Catalunya

17

33

 

UF2 Gestió i comercialització del vins i caves de les DO de Catalunya

17

 

TOTALS

2000

 

1337

313

 

Accés al CFGS de Guia enoturístic^

cal haver obtingut o superat algun dels requisits següents:

  • Títol de Batxillerat LOGSE o LOE
  • Qualsevol títol de Tècnic superior de qualsevol altre cicle formatiu de grau superior.
  • Títol de tècnic especialista (antiga FP2) de qualsevol especialitat (o equivalent)
  • Certificat de superació de la Prova d’accés als cicles formatius de grau superior en el que hi consti específicament el cicle formatiu al qual es vol accedir.
  • Certificat de superació de la Prova d’accés a la universitat per majors de 25 anys.
  • Qualsevol altra titulació oficial de nivell superior.
  • Amb 18 anys, si es té un cicle formatiu de grau mitjà, fent la prova d’accés a CFGS per un cicle de la mateixa família.

 

SÓN EQUIVALENTS AL TÍTOL DE BATXILLERAT LOGSE I LOE:

  • Curs d’orientació universitària (COU) – Pla d’estudis de 1970. Cal aportar fotocòpia PAU o bé títol de BUP i certificat oficial en el que hi consti que es va superar el COU.
  • Curs preuniversitari (PREU) – Pla d’estudis de 1953 o 1957. Cal aportar títol de Batxillerat superior i certificat acadèmic en el que hi consti que es va superar el PREU.
  • Títol de mestratge industrial.
  • Graduat en arts aplicades i oficis artístics.
  • Títol de mestratge industrial (anterior a 1975)
  • Títol de peritatge mercantil (anterior a 1975)

Calendari d'Inscripció al CFGS de Guia enoturístic^

  • Publicació de l'oferta inicial: 12 de maig de 2017
  • Termini per presentar la sol·licitud: del 25 al 31 de maig de 2017
  • Termini per presentar la documentació:  fins al 2 de juny de 2017
  • Llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional: 21 de juny de 2017
  • Termini per presentar reclamacions: del 22 al 26 de juny de 2017
  • Termini per presentar el certificat de la qualificació del batxillerat o del grau mitjà (si s'han finalitzat els estudis el mes de juny): fins al 26 de juny de 2017
  • Llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions: 28 de juny de 2017
  • Sorteig del número de desempat: 29 de juny de 2017, a les 11 h (serveis centrals del Departament d'Ensenyament: Via Augusta, 202, Barcelona)
  • Llista ordenada definitiva: 3 de juliol de 2017
  • Publicació de l'oferta final: 11 de juliol de 2017
  • Llistes d'alumnes admesos i llistes d'espera: 12 de juliol de 2017
  • Termini per fer la matrícula: del 13 al 20 de juliol de 2017

Podeu ampliar aquesta informació i fer els tràmits a: http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/estudis/fp-gs/

Sol•licita entrevista personal per més informació^

Si tens dubtes particular sobre qualsevol aspecte del cicle, pots sol·licitar una entrevista personal trucant al 93.169.41.02 o bé enviant un mail a mmula@vilafranca.org

El període d’entrevistes va del 10 de Maig al 30 de Maig.