L'Escola d'Enoturisme col·labora amb Vins de Taller, en les jornades formatives d'agricultura biodinàmica

L'Escola d'Enoturisme col·labora amb Vins de Taller, en les jornades formatives d'agricultura biodinàmica

11 de octubre de 2017

 

Enguany es celebra les Jornades Formatives de Agricultura Biodinàmica, que es realitzen a Siurana d'Empordà el 27 i 28 de Novembre del 2017. La formació està dirigida per "Vins de Taller"

Programa de les jornades

Bloc 1: Introducció a la viticultura biodinàmica

Bloc 2: Els preparats biodinàmics

Bloc 3: Interpretació del calendari biodinàmic

Bloc 4: El compost biodinàmic

 

Temes a aprofundir durant les jornades

1) Preparats biodinàmics: ideal perquè els participants comprenguin els diferents conceptes i preparats.

2) Introducció a l'astronomia: a través d'aquesta temàtica s'aprendrà la capacitat de llegir i d'interpretar el calendari biodinàmic. En funció de les tasques agrícoles i del celler, la persona podrà, per ella mateixa, saber quins criteris ha de tenir presents amb la finalitat d'utilitzar-los com a eina de treball i quin és el moment més idoni per realitzar les tasques.

3) El compost: sens dubte, és un dels temaris preferits, ja que no hi ha cultura de l'elaboració d'un bon compost i, en canvi, és altament important fer-ho correctament. La terra necessita ser mimada i cuidada per obtenir aliments d'alta qualitat.

4) Experiència d'ecosistema biodinàmic: per a un bon entendre de l'agricultura biodinàmica, cal disposar també d'un ecosistema en equilibri.

5) L'agricultura biodinàmica com opció de canvi davant el consumidor final: la realitat és que el client final desconeix el significat de la paraula biodinàmica. Així doncs, calen sommeliers, periodistes i comercials de l'empresa per transmetre aquesta informació.

 

El preu del curs és de 145€ per persona, però si vens de part de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya  podràs gaudir d'un 10% de descompte. 

Les inscripcions les pots fer en aquest correu info@vinsdetaller.com

Més informació de les jornades