Els consorcis enoturístics a Catalunya, un món per descobrir

Els consorcis enoturístics a Catalunya, un món per descobrir

02 de octubre de 2017

 

Catalunya és una terra amb una gran tradició vitivinícola. Els paisatges de vinyes i bodegues són comuns en tot el territori i, gràcies a això, ha crescut en totes les zones productores de vi, un fort sector enoturístic. Els diferents territoris estan organitzats en cinc consorcis, tant públics com privats, que s’encarreguen de les tasques de promoció i la gestió dels territoris com a destins enoturístics.

Enoturisme Penedès és el consorci que s’ocupa de la zona més reconeguda internacionalment, el Penedès. En el seu territori, situat a tan sols 30 minuts de Barcelona i Tarragona, s’hi fa el cava i també diferents tipus de vins.

Priorat Experiències Enoturístiques gestiona el turisme a la comarca del Priorat, un territori molt marcat per l’orografia del seu terreny i els camins dibuixats pels anys de feina dels pagesos. Gaudiu dels trajectes de poble a poble a peu o en bicicleta.

Els forts vents de l’Empordà són part de l’ADN d’aquesta terra, així com la producció de vins, que es remunta a l’època romana. Ara la D.O. Empordà mostra orgullosa els seus vins blancs, negres i rosats, tota una experiència pels amants del bon vi.

A Ponent trobem la Ruta del Vi de Lleida, amb Costers del Segre, en un territori marcat per la forta diferència entre regions. De les seves 43 vinyes, n’hi ha que creixen a tan sols 200 metres sobre el nivell del mar i d’altres a més de 1000 metres als Pirineus.

I per últim, el Consorci de la D.O. Alella, que reuneix a municipis del Vallès Oriental i del Maresme per promocionar els vins de qualitat que es produeixen en aquesta regió ben a prop del mar.

Catalunya és un territori ple de Consorcis enoturístics, per tastar, visitar i no perdre-us-en cap!