El creixement del sector turístic i enoturístic fa indispensable el Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia Enoturístic

El creixement del sector turístic i enoturístic fa indispensable el Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia Enoturístic

03 de maig de 2017

 

El sector del turisme ha tornat a batre rècords durant l'any 2016. Així, ho transmeten les noves prediccions pel 2017 de Deloitte, una de les big four del sector de la consultoria i auditoria. L'informe "Expectatives 2017", recull l'opinió de destacats representants de la indústria sobre l'evolució del sector del turisme.

"Espanya segueix sent "el" destí de vacances. Accelerar l'estratègia digital i personalitzar la proposta de valor, prioritats per seguir competint", assegura Jorge Schoenenberger, soci director de la indústria de Travel, Hospitality, Leisure and Transport de Deloitte.

L'any passat s'apostava per un creixement del sector turístic espanyol amb millores en l'ocupació, però no obstant això, ningú no s'imaginava una evolució de tal envergadura. En general, els participants en l'estudi han destacat el bon comportament del mercat espanyol, i la influència que en això ha tingut l'augment del turisme internacional a causa de la inestabilitat d'altres mercats.

D'altra banda, l'enoturisme també ha seguit la línia del turisme, creixent un 21% a Espanya durant el 2016 i movent més de 54 milions, segons constata l'Associació Espanyola de Ciutats del Vi (Acevin), amb 2,7 milions de visitants, 471.469 més que l'any anterior, dades que ratifiquen la bona salut del turisme del vi.

El novè informe anual sobre les visites a cellers i museus del vi ens permeten conèixer i estudiar els hàbits i interessos del turisme enològic al territori espanyol. Segons aquest informe, el volum de negoci puja a 54,2 milions d'euros, un 10,66% més respecte a la xifra recaptada en 2015.

El Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia Enoturístic es fa indispensable a l'hora de ser una resposta a aquesta nova situació del turisme i l’enoturisme, on la demanda de professionals del sector no fa més que créixer. D'aquesta manera, aquest CFGS, és la manera més eficient d'entendre l'essència del turisme i l'enoturisme sostenible i de qualitat, que afavoreix la millora i conservació del paisatge vitivinícola, entenent com a imprescindible per comprendre aquest sector.

Una formació única a Catalunya que dóna resposta a la força i el gran valor cultural que té el vi i el turisme en general a Espanya i en concret, a Catalunya. Una modalitat del turisme rural, que transmet aquesta cultura vinícola i dóna a conèixer la zona del producte per experimentar formes de gaudir-lo i conèixer el seu origen i evolució. Un cicle que respon a l'augment de demanda turística amb la incorporació de continguts de guia de formació i assistència turística, i a l'increment de l'enoturisme amb els dos mòduls d'enoturisme que s'incorporen al mateix CFGS: el de sommelier i el mòdul de coneixedor del vi i el cava de les DO a Catalunya.

Ja no tens més excuses per convertir-te en guia enoturístic, estudiant a l'Escola d'Enoturisme de Catalunya de Vilafranca del Penedès. No t'ho pensis més, si vols dedicar-te al sector turístic, aquest és el teu Cicle. T'hi esperem!