Formació continuada

Cursos formació subvencionada per a professionals del sector enoturístic

Un dels objectius per a la professionalització del sector de l’enoturisme és oferir formació per al reciclatge dels treballadors. Accions formatives curtes, amb temes d’interès i ponents que aportin innovació, experiència i qualitat. Els cursos, que tenen una durada d'entre 15 a 50 hores, es realitzen en 8 comarques de les províncies de Barcelona i Tarragona.

Busca el curs que més t'interessi:

Sumilleria i maridatge (20h)^

Curs dissenyat per a professional del sector enoturístic i del sector restauració que tinguin interès en aprofundir en la tècnica de maridatge del seu producte per a poder oferir un producte propi i de qualitat, que doti d’identitat i nous atractius el seu negoci.

Expert: Joan Lluis Gómez. Sommelier  del Restaurant Sant Pau, de la xef Carme Ruscalleda (Tres estrelles Michelin). El  grup de Restaurants de la xef Carme Ruscalleda aglutina fins a 7 Estrelles Michelin

  • Celler Avgvstvs (El Vendrell – Baix Penedès). ANGLÈS

Informació i atenció turística en llengua estrangera: anglès (30h)^

Destinat a totes aquelles persones que s’ocupen dels diferents moments de l’atenció turística en el seu negoci i necessitin adquirir eines per a millorar l’atenció al visitant i venda del seu producte en llengua anglesa. Sempre amb la visió enoturística. Curs pràctic amb tast de producte.

Expert: Andrew Ashurst. Professor de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. Wine set Level III. Director Acadèmia St. Paul’s Academy i “English for wine aspects

  • Celler Oller del Mas (Manresa - Bages)
    • Dies: 8, 22, 29 d'octubre, 5,12 i 19 de novembre
    • Horari:
      • 8/10 de 9.30 a 14.00
        22/10 de 9.30 a 14.00
        29/10 de 9.30 a 14.00
        5/11 de 9.30 a 14.00
        12/11 de 9.30 a 14.00
        19/11 de 9.30 a 17.00
  • Tiana (Maresme)
    • Dies: 3, 10, 17, 24 i 31 octubre i 7 novembre
    • Horari: 9 a 14h
    • Requisits: tenir coneixements de la llengua vehicular del curs
    • Inscripció al curs
  • Escola d’Enoturisme de Catalunya (Vilafranca del Penedès – Alt Penedès)
    • Dies: 3, 10, 17 i 24 Abril, 8, 15 i 22 de Maig , 5, 12 i 19 de Juny
    • Horari: de 11 a 14h
    • Requisits: tenir coneixements de la llengua vehicular del curs
    • Inscripció al curs

Informació i atenció turística en llengua estrangera: alemany (30h)^

Destinat a totes aquelles persones que s’ocupen dels diferents moments de l’atenció turística en el seu negoci i necessitin adquirir eines per a millorar l’atenció al visitant i venda del seu producte en llengua alemanya. Sempre amb la visió enoturística. Curs pràctic amb tast de producte.

Experta: Ingrid Wrage. Guia enoturística en Torres, Miquel Jané, Vilarnau i Nadal

  • Celler Avgvstvs (El Vendrell – Baix Penedès)
    • Dies: 17, 24 d’Octubre i 7, 14, 21 i 28 de Novembre
    • Horari: 9 a 14h
    • Requisits: tenir coneixements de la llengua vehicular del curs
    • Inscripció al curs

Formatges per a restaurants (16h)^

Curs destinat a professionals de la restauració i empreses. L'objectiu del curs és conèixer la versatilitat del formatge en la gastronomia i aplicar aquest producte al seu negoci, ja sigui a través de plats gastronòmics, a la carta, bufets, tapes, etc. S'oferiran continguts sobre història, tipus de llets, tipus d'elaboracions, l'afinació de formatges, la seva preparació per al consum en bars i restaurants,  elaboracions culinàries amb formatge i maridatge amb vins. El curs també serà pràctic, amb tast de producte així com elaboració de plats. 

Experts: 

Xerigots, un dels únics espais d’afinat de formatges de Catalunya. Seleccionen formatges artesans de gran qualitat, els conserven, afinen i serveixen al punt òptim de consum a restaurants i botigues. Tenen botiga pròpia a Vilafranca del Penedès i organitzen tastos i activitats a l'obrador i a la botiga. 

Roderic Pérez, tècnic d'hosteleria i professor de Serveis de Restauració a l'Escola d'Hosteleria de Sitges. 

  • Celler Can Casals (Sant Esteve Sesrovires)
  • Dates a confirmar (entre Octubre i Novembre)

Servei en Restaurants i Bars (30h)^

Curs que s’enfoca a tots els aspectes del servei en un restaurant adoptant una visió de coherència entre el producte alimentari, els vins, el servei i la forma de gestionar-ho. Com seleccionar les millors copes de vi per al meu restaurant. Com seleccionar els vins per a la meva carta, com presentar-los i servir-los. Maridatges i servei. Curs pràctic amb tast de producte.

Expert: David Seijas, Col·laborador com a Sommelier a elBulli Foundation. Professor de cursos de Sumilleria a l’ESHOB,  l'escola d'Hostaleria de Girona, a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Ha publicat diferents llibres sobre vins.

  • Escola d'Enoturisme de Catalunya (Vilafranca del Penedès)
    • Dies: 1, 8, 15, 29 d’Octubre i 5, 12 de Novembre
    • Horari: 9 a 14h
    • Inscripció
  • Celler Can Roda (Santa Maria de Martorelles - Vallès Oriental)
    • Dies: 1, 8, 15, 29 d’Octubre i 5 , 12, 19 i 26 de Novembre
    • Horari: cada dia de 16 a 20h i l’últim dia (26 de Novembre) de 16 a 18h.
    • Inscripció

Cocteleria (20h)^

Pensat per a aquells professionals i empreses que tinguin la inquietud d’adquirir eines per a realitzar còctels a partir de vins i caves i així poder apropar aquest producte a un nou públic. Curs eminentment pràctic on es podrà comptar amb l’expertesa d’un mestre cocteler.

Expert: Eduard Campos. Co-fundador en Emotional Gastronomy i professor del CETT-UB

  • Teià (Maresme)
  • Dies: 18, 25 d'Octubre, 8, 15, 22 de Novembre
  • Horari: de 10 a 14h
  • Inscripció

 

  • Escola d’Enoturisme de Catalunya (Vilafranca del Penedès – Alt Penedès)
  • Dies: 17, 24 d'Octubre, 7, 14, 21 de Novembre  
  • Horari: de 10 a 14h
  • Inscripció:

Presentació de vins al Bages (15h)^

Dirigit a tot el sector d'hosteleria i restauració del Pla de Bages, que tinguin interès en conèixer els diferents productes que elaboren els cellers de la DO Pla de Bages.

Experta: Clara Antúnez

Sommelier, Diplomada en Nutrició i dietètica i màster en Gastronomia i Comunicació.

Professora en diferents escoles d’hostaleria de Catalunya, així com assessora d’empreses del món de l’alimentació i la gastronomia (restaurants, càterings, cellers, empreses agroalimentàries...). Va col·laborar en la Guia d’Enoturisme de l’Empordà, coautora de tres llibres de vins; la Guia d’Enoturisme del Pla de Bages, els 100 vins catalans que has de conèixer i la Guia d’Enoturisme de la DO Alella. Coneixedora de diferents zones vinícoles d’Europa fet que li ha permès apropar aquests coneixements a les formacions i propostes que realitza.

Coautora de la Proposta de Codi Ètic en la professió del Nutrició Humana i Dietètica, ha publicat articles en diferents revistes i mitjans (Cupatges, Delicooks, Vitagreen) i ha participat en magazines de ràdio i al programa Cuines de TV3.

  • Celler Oller del Mas (Manresa - Bages)
    • Dies: 1, 8, 15, 22 d'octubre, 
    • Horari:
      • 1/10 de 15.30 a 18.30
        8/10 de 15.30 a 19.30
        15/10 de 15.30 a 19.30
        22/10 de 15.30 a 19.30

 

Processos de gestió de la qualitat en Hosteleria i Turisme (50h)^

Dirigit als professionals que s’ocupen, dins les seves funcions, de vetllar pels processos de qualitat en cada un dels processos del seu restaurant, hotel, hostal i com avaluar-los per a implantar la millora continua com a política clau de desenvolupament del seu negoci.

Expert: Pendent de confirmar

  • Escola d’Enoturisme de Catalunya (Vilafranca del Penedès – Alt Penedès)
  • Dies: 25 de Setembre, 2, 9, 16, 23, 30 d’Octubre i 6, 13, 20, 27 de Novembre
  • Horari: 9 a 14h
  • Inscripció